Politie Drenthe

Woensdag

Hoogeveen, 10-10-2007

Jeugdige fietster gewond
EMMEN Bij een aanrijding op de Viaductstraat in Emmen raakte dinsdagmiddag een 14 jr. fietster uit Valthe licht gewond. Het meisje fietste vanaf het fietspad de rijbaan op en zag een auto over het hoofd. De 30 jr. vrouw uit Ter Apel die deze auto bestuurde kon het meisje niet meer ontwijken en een aanrijding volgde. Het meisje is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. (07-183914)

Geen voorrang
EMMEN Op de kruising van de Rondweg met de Sint Gerardusstraat in Emmen verleende dinsdagmiddag een 42 jr. automobiliste uit die plaats geen voorrang aan een auto bestuurd door een 21 jr. inwoner van Sibculo. De autos botsten op elkaar en daarbij raakte de vrouw licht gewond. Zij is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. (07-184003)

Bromfietser gewond
RUINEN Op de Oosterstraat in Ruinen raakte dinsdagmiddag een 16 jr. bromfietser uit die plaats gewond. De jongen reed vanaf het terrein van een benzinestation de Oosterstraat op en zag een auto te laat. Een 15 jr. duopassagier uit Ruinen kon nog net van de bromfiets afspringen voordat deze tegen de zijkant van de auto botste. De 32 jr. bestuurster uit De Wijk kon een aanrijding niet meer voorkomen. De jongen is met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. (07-184010)

220,- boete
PATERSWOLDE Een 44 jr. automobilist uit Groningen kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag een boete van 220,- nadat hij bij een politiecontrole op de Hoofdweg in Paterswolde was aangehouden voor het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,6 promille.

Rijbewijs ingevorderd
EXLOO Een 22 jr. man uit Klazienaveen is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. De politie vorderde dit in omdat de man met een alcoholgehalte van 1,6 promille een auto bestuurde. De man werd in de nacht van dinsdag op woensdag door de politie gecontroleerd op de N34 bij Exloo. Hij trok de aandacht van de politie omdat hij een stuk door de berm reed. (07-184062)

Aangehouden na joyriding
ASSEN Op de Veldweg in Assen hield de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 17 jr. jongen uit Hoogersmilde aan. Na een melding troffen agenten de jongeman aan rijdend in een auto. Omdat hij geen aannemelijke verklaring kon afgeven over de auto en zich niet kon identificeren is hij aangehouden. De naam die hij in eerste instantie opgaf bleek later vals te zijn. De auto is van een inwoner van Rolde. Tijdens een bezoek op dinsdagavond bij deze kennis zag de jongen kans de autosleutels ongemerkt mee te nemen. s Nachts ging de jongen terug en nam de auto mee. De eigenaar van de auto deed aangifte. De jongen is voor nader onderzoek ingesloten. (07-184060)

Gestolen auto in Hoogeveense Vaart
MEPPEL Uit het water van de Hoogeveense Vaart t.h.v. De Wetering in Meppel is dinsdag een gestolen auto getakeld. Een schipper zag de auto en waarschuwde via de provincie de politie. De auto is in september 2006 gestolen bij een garage in Ruinerwold. De auto zat behoorlijk vast in de modder en heeft er waarschijnlijk al langere tijd in gelegen. Een bergingsbedrijf takelde de auto weer op het droge waarna deze ter beschikking van de eigenaar is gesteld. (07-183898)

Aanhangwagen gestolen
HOOGHALEN Vanachter een bestelbus die geparkeerd stond aan de Zwiggelterweg t.h.v. de parkeerplaats Heuvingerzand in Hooghalen is dinsdagavond een aanhanger gestolen. De eigenaar van de bus maakte tegen 18.15 uur een rondje met zijn honden in het bos. In de ongeveer 15 minuten dat hij weg was hebben onbekenden de aanhangwagen losgekoppeld van de bus en meegenomen. Het gaat om een kleine enkelassige aanhangwagen waarop twee ijzeren oprijplaten liggen. (07-184017)

Inbreker op heterdaad aangehouden
EMMEN De politie hield in de nacht van dinsdag op woensdag op de Boslaan in Emmen een 31 jr. man uit die plaats aan. De man wordt verdacht van een kort daarvoor gepleegde inbraak in een café aan de Houtweg. De eigenaar was wakker geworden van het alarm. Hij hoorde gestommel in zijn zaak en zag even later een man uit zijn zaak komen. Bij het zien van de eigenaar ging deze er vandoor. Op basis van het signalement dat de eigenaar gaf werd even later op de Boslaan de verdachte aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Een (verboden) vlindermes dat hij bij zich had is in beslag genomen. (07-184068)

Winkeldievegge aangehouden
EMMEN Een 42 jr. vrouw uit Emmen is dinsdagmiddag in een winkel aan de Statenweg in haar woonplaats betrapt op het stelen van een pakje sigaretten. De vrouw werd door medewerkers van de winkel aangehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoord te zijn is ze in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (07-183930)

Politie onderzoekt vechtpartij
ASSEN De politie stelt een onderzoek in naar de aanleiding en toedracht van een vechtpartij op de Oudestraat in Assen. Dinsdagavond tegen 18.15 uur raakten daar twee groepen met elkaar slaags. Bij de komst van politie gingen een aantal personen op de vlucht. O.a. op aanwijzing van getuigen kon de politie twee verdachten aanhouden. Het zijn twee jongemannen van 17 en 21 jr. uit Assen. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. Vier personen in de leeftijd van 15, 17, 18 en 21 jr. hebben inmiddels aangifte gedaan van mishandeling. Eén van hen is behandeld in het ziekenhuis. (07-184005)

Politie controleert
MEPPEL Bij verlichtingscontroles in de omgeving van de fietstunnel in Het Vledder in Meppel bekeurde de politie dinsdagavond 12 fietsers die de verlichting niet voor elkaar hadden.

HOOGEVEEN Bij verkeerscontroles op de Pesserstraat en de Toldijk in Hoogeveen bekeurde de politie dinsdag 40 overtreders. 27 keer voor het niet dragen van de autogordel, 10 keer voor negeren van het rode verkeerslicht bij de spoorwegovergang en drie keer voor het niet handsfree bellen.

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.