Persberichten stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht, 10-10-2007

Speedboot

NIEUWEGEIN/UTRECHT Door het speuren op het internet haalde de eigenaar van een speedboot zijn boot weer boven water.

Op maandag 8 oktober ontdekte een 31-jarige man uit Amsterdam dat zijn speedboot uit een loods in Nieuwegein was gestolen. Hij ging op internet zoeken en kwam zijn eigen speedboot tegen die op een veilingsite te koop stond. Hij deed een bod op de boot en kwam tot een afspraak over de overdracht met de verkoper.

De Amsterdammer stapte op dinsdag 9 oktober naar de politie en deed zijn verhaal. Er werd een plan de campagne gemaakt en een politieman fungeerde als de koper. Op de afgesproken plaats in Utrecht trof de politieman de verkoper en de speedboot. De verkoper, een 24-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden en de boot werd in beslag genomen. De verdachte is in het politiebureau ingesloten. Er wordt een onderzoek ingesteld naar zijn rol bij de diefstal.

Graffitispuiters aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 oktober twee mannen aangehouden voor het spuiten van graffiti.

Rond 01.15 uur zag een politieman in burger dat twee mannen bezig waren graffiti te spuiten ter hoogte van de Burgemeester van Tuyllkade. De twee mannen 22 en 24 jaar uit Amsterdam en Heilo - werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Einsteindreef vond dinsdagavond een aanrijding tussen een bromfiets en een auto plaats. De bromfietsbestuurder raakte gewond.

Op de kruising van de Einsteindreef met de Oranjerivierdreef zag een 34-jarige automobilist uit Herwijnen een 16-bromfietser uit Utrecht over het hoofd en reed tegen de bromfiets op. Hierdoor kwam de jongen ten val en werd met hoofdletsel naar het UMC in Utrecht overgebracht. De automobilist bleef ongedeerd.

Straatroof

UTRECHT Op het Nijntje Pleintje vond dinsdagavond een beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 18-jarige vrouw uit Utrecht fietste omstreeks 20.15 uur ter hoogte van het Nijntje Pleintje. Plotseling werd de vrouw van haar fiets geschopt door een nog onbekende jongen. De vrouw kwam hierdoor ten val. De jongen griste de mobile telefoon van de vrouw weg. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau centrum, tel.: 0900 88 44.

Auto-inbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT De politie heeft op de Australielaan een jongen aangehouden voor het inbreken in een auto.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 15.15 uur een jongen zich verdacht ophouden in de omgeving van geparkeerde autos in de omgeving van de Australielaan. Op een gegeven moment zag een agent dat de jongen een auto openbrak en een tas uit de auto wegnam. Op het moment dat de jongen de politie in de gaten kreeg, gooide hij de tas weg en zette het op een lopen. Na een korte achtervolging kon politie de 15-jarige dief uit Utrecht op de Livingstonelaan aanhouden. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Snelheidscontrole

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag op de Weg tot de Wetenschap een snelheidscontrole uitgevoerd.

De controle werd uitgevoerd tussen 13.40 en 15.00 uur. In totaal werden 489 voertuigen gecontroleerd. Hiervan kregen 62 bestuurders een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/u.

Laatst gewijzigd 10-10-2007 11:56 | © Politie Utrecht