Persberichten Heuvelrug, 10.15 uur (update)

Utrecht, 10-10-2007

Daling autoinbraak

VEENENDAAL Extra alertheid van autobezitters en politie op auto-inbraak in Veenendaal werpt zijn vruchten af. Het aantal inbraken is in de eerste week van oktober aanzienlijk afgenomen. De politie vraagt burgers oplettend te blijven. Ervaring leert dat auto-inbraken weer toe zullen nemen nu de avonden donkerder worden.

Naar aanleiding van het alarmerend hoge aantal auto-inbraken in de derde week van september werden autobezitters via de media gewaarschuwd voor inbraken. Enerzijds om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten en anderzijds om het alarmnummer 112 te bellen als zij een verdachte situatie zien. De politie heeft de afgelopen twee weken extra toezicht gehouden op plekken waar veel auto-inbraken plaatsvonden. Op enkele van deze hotspots spraken agenten bewoners/autobezitters aan om duidelijk te maken dat alles buit is voor inbrekers, ook een jas op de achterbank of een zonnebril. Op verschillende locaties in Veenendaal deelde de politie bovendien flyers uit om autobezitters nogmaals attent te maken op aanwezige buit in de auto.

Hoe kunt u een inbraak voorkomen?
Om de kans dat u slachtoffer wordt zo klein mogelijk te houden, is het dus belangrijk niets van waarde in uw auto achter te laten. Extra ogen en oren: loopt u met uw hond een rondje door de wijk of maakt u alleen een wandeling, wees dan alert op verdachte situaties bij geparkeerde autos en glasgerinkel. Als iedere seconde telt, en dus óók voor aanhouden van een verdachte, belt u 112. Terwijl u nog in gesprek bent met een medewerker van de meldkamer, zijn de eerste agenten al onderweg. Bij minder spoedeisende zaken staan wij uiteraard ook voor u klaar. Laat het ons dan weten op 0900-8844 (lokaal tarief).

Verlichtingscontrole

VEENENDAAL- Op de Industrielaan en de Nieuweweg kregen van 19.30 uur tot 21.30 uur 6 fietsers een bekeuring omdat ze geen verlichting voerden.

Bestolen (Vervolg persbericht)

ELST- In de nacht van zondag op maandag werd een vrouw bestolen van haar tas. Omstreeks 00.05 liep een 45-jarige vrouw uit Veenendaal over de Rijksstraatweg in de richting van haar auto. Plotseling werd zij vastgepakt door vier onbekende personen en zij vroegen om geld. De vrouw vertelde dat ze geen geld bij zich had en de daders renden vervolgens weg met een tas van haar.

Uit het onderzoek is vast komen te staan dat de 45-jarige vrouw na de beroving een auto tot stoppen probeerde te dwingen op de Rijksstraatweg. Deze auto werd bestuurd door een vrouw en kwam uit de richting van Rhenen. De vrouw reed door in de richting van de rotonde in Elst. De politie is op zoek naar deze vrouw.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug, 0900-8844.

Aanrijding letsel (vervolgbericht 26.09.2007)

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op dinsdagmiddag is het 11-jarige fietsertje overleden aan haar verwondingen die ze had opgelopen bij een aanrijding.

Dinsdagmiddag 25 september raakte een fietsertje ernstig gewond bij een aanrijding. Omstreeks 16.00 uur ontstond een aanrijding op de kruising Lekdijk Oost met de Singel. Een 11-jarige fietsertje uit Maurik werd aangereden door een 74-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede. Het meisje stak volgens de automobilist plotseling over en zij kwam vervolgens op de motorkap terecht.

Zij is dinsdagavond overleden aan haar verwondingen.

Laatst gewijzigd 10-10-2007 11:44 | © Politie Utrecht