Persberichten Rijn & Venen, 11.40 uur

Utrecht, 10-10-2007

Jongen mishandeld

WOERDEN Op dinsdag 9 oktober werd een jongen door twee andere jongens mishandeld. Het tweetal werd even later aangehouden.

Rond 13.30 uur bevond een 17-jarige jongen uit Woerden zich op de Minkemalaan. Daar kwam een jongen die hij kende, een eveneens 17-jarige jongen uit Woerden, naar hem toelopen. Zij hadden in het verleden problemen gehad. Er ontstond een woordenwisseling waarna de jongen hem enkele klappen gaf. Vervolgens kreeg de verdachte hulp van een andere jongen. Beiden sloegen het slachtoffer en gingen er vervolgens te voet vandoor.

De politie werd gebeld en kwam ter plaatse. Het slachtoffer liep letsel aan zijn gezicht op en had meerdere pijnlijke plekken op zijn lichaam. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in. Zij troffen de twee verdachten op het Stationsplein-Noord aan. De verdachten, de 17-jarige jongen uit Woerden en een 18-jarige jongeman uit Linschoten, werden aangehouden. Het tweetal is naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en in verzekering gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal voor mishandeling opgemaakt.

Te veel op

ABCOUDE In de nacht van dinsdag 9 op 10 oktober liepen twee automobilisten die te veel hadden gedronken tegen de lamp.

Rond 01.40 uur controleerden agenten een 44-jarige automobilist uit Abcoude op de Gein Noord. Hij had te veel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 260 ug/l, terwijl het wettelijke maximum 220 ug/l is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

Rond 03.00 uur zagen politiemensen een automobilist over de Burgemeester des Tombeweg rijden. Zij zagen dat hij ter hoogte van de oprit van de snelweg A2 hard remde en tot stilstand kwam. De agenten stopten, liepen naar de auto toe en zagen dat de automobilist meer aandacht voor zijn bijrijdster had, dan voor het verkeer. De automobilist, een 28-jarige man uit Tienhoven, bleek veel te veel alcohol achter zijn kiezen te hebben en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Tienhovenaar 900 ug/l, meer dan vier keer het wettelijke maximum. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Fietsverlichting

MAARSSEN Bij een fietsverlichtingscontrole op de Straatweg heeft de politie op dinsdagavond tussen 20.15 uur en 21.00 uur tien bekeuringen uitgeschreven.

Mishandeling

MIJDRECHT Op dinsdagavond 9 oktober werd een meisje door een onbekende man mishandeld.

Rond 22.30 uur stond een 17-jarige meisje uit Mijdrecht een sigaret te roken op de Rechthuislaan. Plotseling zag zij dat een man naar haar toerende. Hij gaf haar enkele klappen, waardoor zij ten val kwam. Het meisje vluchtte vervolgens naar een woning aan dezelfde straat. De politie werd gebeld en stelde in de omgeving een onderzoek naar de verdachte in. Hij werd niet meer aangetroffen. Het slachtoffer liep letsel in haar gezicht op en deed aangifte van mishandeling.

De verdachte was een blanke man van 25 35 jaar, 1.73 1.80 meter, stevig (dik) postuur, een rond gezicht en half lang donkerblond haar, dat in lagen was geknipt. Hij keek vermoedelijk iets scheel. Hij droeg een donkerblauw tot zwart bomberjack, witte gympen en hij rook sterk naar alcohol.

Aan getuigen die de mishandeling hebben gezien of mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Laatst gewijzigd 10-10-2007 11:42 | © Politie Utrecht