Politie Haaglanden

Persberichten 10 oktober

Haaglanden, 10-10-2007

Fietsendief gefilmd
Den Haag Dankzij cameratoezicht kon dinsdag 9 oktober omstreeks 14.50 uur een 19-jarige fietsendief op heterdaad in de kraag gevat worden, toen hij op het Stationsplein een fiets stal. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de Hagenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Getuigen fietsroof gezocht
Den Haag Politie Haaglanden zoekt naar getuigen van een brutale straatroof van een fiets, dinsdag 9 oktober omstreeks 17.30 uur. Een 29-jarige Haagse reed op haar fiets over de Lage Nieuwstraat toen zij plotseling van achteren een duw kreeg waardoor zij ten val kwam. De man die haar geduwd had, pakte vervolgens haar fiets op en reed daarmee weg in de richting van de Kneuterdijk. Het betrof een man met kort zwart krullend haar en zwarte kleding. Heeft u iets gezien of heeft u andere informatie die kan leiden tot het vinden van deze brutale fietsendief? Belt u dan met de politie van Bureau Jan Hendrikstraat via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met M. 0800-7000.

Te langzaam en teveel op
Leidschendam Een 46-jarige man uit Rotterdam reed 9 oktober om 23.30 uur met een snelheid van 40 km/u op de A4. Politieagenten controleerden de man en al snel bleek dat de Rotterdammer reed onder invloed. De man blies op het bureau 345 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De Rotterdammer ging met een proces-verbaal naar huis

Snelheidscontrole
Wassenaar Bij een snelheidscontrole op 9 oktober tussen 08.30 uur en 10.15 uur op de Schouwweg controleerde de politie 530 voertuigen. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 30 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u. In totaal reden 280 voertuigen te hard.

Op de Lange Kerkdam controleerde de politie tussen 10.40 uur en 12.30 uur 1470 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid daar was 66 km/u terwijl 50 km/u is toegestaan. In totaal reden hier 56 voertuigen te hard.

Bromfietser na aanrijding overleden
Rijswijk Bij een aanrijding op 9 oktober om 17.45 uur in de Kerkstraat raakte een 29-jarige man uit Rijswijk zwaargewond. Het slachtoffer reed in de Kerkstraat en botste ter hoogte van de Schoolstraat tegen een 23-jarige automobilist. Het slachtoffer is met zware verwondingen naar een ziekenhuis gebracht waar hij in de loop van de nacht overleed. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Chocoladediefje gesnapt
Delft Winkelpersoneel van een supermarkt aan de Vrijheidslaan hield dinsdagavond 9 oktober omstreeks 20.50 uur een 12-jarige Delftenaar aan omdat hij een reep chocolade had gestolen. De jongen was samen met een vriendinnetje in de supermarkt en rekende bij de kassa een pak lange vingers af. Omdat men vermoedde dat de jongen nog meer goederen bij zich had, werd hij aangesproken door het winkelpersoneel. Uit zijn jas toverde de jonge zoetekauw vervolgens een reep chocolade. De ter plaatse gekomen agenten namen de jongen mee naar het politiebureau waar zijn ouders in kennis zijn gesteld. De jongen kreeg een verwijzing naar Bureau HALT.

Vechten met een winkeldief
Delft Surveillerende agenten werden dinsdag 9 oktober omstreeks 15.45 uur door een voorbijganger geattendeerd op twee vechtende mannen in de Kruisstraat. Eén van de mannen zou een beveiliger zijn. Ter plaatse bleek dat de beveiliger achter een winkeldief was aangerend die even tevoren bij een warenhuis een t-shirt had gestolen. In een poging de winkeldief, een 45-jarige Delftenaar, aan te houden ontstond een worsteling tussen beiden. De agenten hebben de winkeldief overgebracht naar het politiebureau waar hij een proces-verbaal kreeg.

Vrouw gewond na aanrijding
Rijswijk Een 85-jarige vrouw uit Rijswijk raakte 9 oktober om 20.10 uur gewond toen zij op de Steenvoordelaan op het trottoir liep en ondersteboven gereden werd door een bromfietser. De vrouw die schaafwonden had aan haar hoofd, elleboog en knie is ter plaatse door personeel van de ambulance behandeld aan haar verwondingen. De bromfietser is na het ongeval doorgereden.

Echtgenoot mishandelt vrouw
Zoetermeer - De politie moest er 9 oktober om 22.10 uur aan te pas komen om een echtelijke ruzie te sussen. De 42-jarige partner van een 39-jarige Zoetermeerse mishandelde zijn vrouw en zoon. De politie hield de agressieve man aan. De vrouw deed aangifte. Politie Haaglanden werkt met partners samen om huiselijk geweld aan te pakken en het probleem inzichtelijk te maken. De partners zijn onder andere het Openbaar Ministerie en hulpverleningsinstanties zoals 'De Waag'. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.