Politie Gelderland-Zuid

Lange file door gekantelde vrachtwagen

Bruchem (A2), 10-10-2007 o Dinsdagavond ontstond een lange file op de A2 van Den Bosch naar Utrecht doordat een vrachtwagen in de sloot raakte bij Bruchem. Het ongeval gebeurde rond 17.15 uur en kort daarna werd een rijbaan afgesloten.

Een getuige zag hoe de vrachtwagen de uitvoegstrook van tankstation De Lucht opreed. Daarbij raakten de wielen in de berm terecht, kantelde de vrachtwagen en kwam tegen de vangrail. Tegen een paal van een matrixbord kwam de vrachtwagen tot stilstand. De cabine zat om de paal gevouwen, de oplegger lag schuin in de sloot.

De bestuurder, een 26-jarige man uit Bovenkarspel, zat bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij werd met een hoogwerker van bovenaf uit de cabine gehaald. Het slachtoffer werd met onbekend letsel overgebracht naar het Carolusziekenhuis in Den Bosch.

Om te voorkomen dat de file nog langer zou worden, werd besloten om rond 19.30 uur de rijbaan weer vrij te maken. Na 22.00 uur werd de vrachtwagen weggetakeld en de vangrail hersteld.

(11)