Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Verdachten bekennen meerdere inbraken

Winterswijk, 10-10-2007 o Met de aanhouding van twee Winterswijkse verdachten (20 en 21 jaar) in de nacht van donderdag 20 september en een derde verdachte korte tijd later heeft de politie een groot aantal inbraken opgelost. Tijdens het politieverhoor bekenden zij een dertigtal inbraken. De eerste twee verdachten zijn eind september voorgeleid voor de Rechter-commissaris in Zutphen, de derde verdachte (21-jarige Winterswijker) afgelopen week. Zij blijven voorlopig ingesloten.

De twee werden onlangs na een inbraak op het Europark aangehouden. De zoektocht naar het duo vergde enige tijd en één van de verdachten dacht aan de politie te kunnen ontsnap-pen door onder een kleed op een tuinbank te gaan liggen. Hij had achter niet door dat zijn voeten onder het kleed uitstaken en hierdoor zijn aanwezigheid verraadde.

Bij het onderzoek in de woning van de verdachten werden kruisbogen, een flatscreen, een navigatiesysteem, een laptop, dvds en rookartikelen aangetroffen. De meeste goederen kon de politie direct terugbrengen op aangemelde inbraken aangezien de dupeerden goede informatie hadden verstrekt. Inmiddels onderzoekt de politie nog meer aangetroffen zaken als computers, tvs en software, die ook blijken te zijn gestolen.

Tijdens het onderzoek dat door de politie Winterswijk samen met de recherche wordt uitgevoerd is onlangs een medeverdachte (21-jarige Winterswijker) aangehouden.

De verdachten hebben bij hun politieverhoor zon dertig inbraken bij garagebedrijven, scholen en andere bedrijven bekend. Bij hun inbraken gingen ze ruw te werk en de schade is dan ook aanzienlijk. De meeste spullen werden via het helingcircuit verkocht en de opbrengst werd omgezet in harddrugs. De meeste aangevers zijn inmiddels geïnformeerd over het oplossen van hun inbraak.

De twee hoofdverdachten zijn eind september voorgeleid aan de Rechter-commissaris in Zutphen, de derde afgelopen week. Zijn blijven voorlopig ingesloten en er worden nog meer aanhoudingen in dit onderzoek verwacht.