Politie Groningen

Woensdag 10 oktober 2007

Provincie Groningen, 10-10-2007

Groningen: fietsendief aangehouden

De politie heeft dinsdagmiddag een 39-jarige Groninger aangehouden voor fietsendiefstal. Een getuige zag de man met een fiets rommelen. Even later probeerde de Stadjer het slot door te zagen. De getuige maakte hier een opmerking over en waarschuwde de politie. Deze wist de man aan te houden. De verdachte gaf aan dat de fiets van zijn vriendin was. Op het bureau bleek hier niets van te kloppen.

Groningen: verkeerscontrole

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen in de stad Groningen verkeerscontroles gehouden. De controles waren vooral gericht op fietsers. In totaal kregen 26 personen een bekeuring voor het fietsen zonder verlichting. Rondom de diepenring werden 21 boetes uitgedeeld omdat fietsers door het rode licht reden. Tijdens de controle werd ook een 15-jarige jongen op een bromfiets aangetroffen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Haren: alcomobilist

De politie heeft dinsdagnacht aan de Rijksstraatweg in Haren een 38-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De man was bezig zijn auto te parkeren en dit viel enkele agenten op. Zij onderwierpen hem aan een alcoholtest. Hieruit bleek dat de man had gedronken. In zijn bloed zat een alcoholgehalte van bijna 1,1 promille. De man kreeg een rijverbod. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: gewonde bij aanrijding

Bij een aanrijding tussen twee autos is dinsdagnacht een 36-jarige taxichauffeur gewond geraakt. Een 34-jarige automobilist uit Ten Boer gaf op de kruising Coehoornsingel met de Herestraat geen voorrang aan de taxichauffeur uit Appingedam. De auto van de Ten Boerster kwam vervolgens tot stilstand tegen een muur van de voormalige bioscoop. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. De taxichauffeur is met rug- en nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: geluidsinstallatie in beslag genomen

De politie heeft dinsdagnacht in de Visserstraat in Groningen een muziekinstallatie in beslag genomen. De politie kreeg meldingen van geluidsoverlast en ging daarop naar de woning. Ook de agenten constateerden een teveel aan geluid. Aangezien er vaker meldingen van overlast bij de politie binnen waren gekomen, werd besloten de muziekinstallatie in beslag genomen. Een 21-jarige bewoner was het hier niet mee eens en liet dit duidelijk aan de agenten weten. Na enkele waarschuwingen werd de man aangehouden. Hij moest zich op het politiebureau verantwoorden voor zijn gedrag. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: mannen aangehouden

De politie heeft dinsdagnacht op de Grote Markt vier mannen (19 t/m 22 jaar) aangehouden voor openlijke geweldpleging. De mannen gingen door onduidelijke oorzaak op de vuist met een 20-jarige man uit Stadskanaal. Een 21-jarige kameraad van het slachtoffer probeerde de ruzie te sussen, maar werd ook mishandeld. Door het cameratoezicht in de stad waren snel enkele agenten ter plaatse. De vier verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Nuis: gewonden bij verkeersongeluk

Een 23-jarige automobilist uit Slochteren en zijn 20-jarige uit Groningen afkomstige passagier zijn dinsdagnacht gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de autosnelweg A7 ter hoogte van Nuis. De bestuurder was door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren waarna de auto een sloot inreed. Zowel de automobilist als de 20-jarige vrouw werden naar een ziekenhuis in Groningen vervoerd. De verkeerspolitie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk.

Veendam: man geschept

Een 57-jarige inwoner van Veendam liep dinsdagmiddag bij een verkeersongeluk in zijn woonplaats dusdanig letsel op dat hij in een ziekenhuis moest worden opgenomen. De man stak in zijn
invalidenvoertuig de Sorgvliethlaan over en verleende daarbij vermoedelijk geen voorrang aan een automobilist, een 21-jarige plaatsgenoot. De gehandicapte man werd geschept en belandde via de motorkap op het wegdek. De ernst van het letsel is nog onbekend. De verkeerspolitie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.

Stadskanaal: hennep in bosperceel

In een bosperceel aan de Kalkovenweg bij Stadskanaal is dinsdag een honderdtal hennepplanten aangetroffen. De plantage is door de politie geruimd, de planten zijn vernietigd. Het is nog onbekend wie verantwoordelijk is voor de openluchtkwekerij.