Gemeente Bergeijk

Gemeente Bergeijk roept hulp inwoners in bij opstellen verkeers- en vervoersplan
10-10-2007

Op dit moment heeft Gemeente Bergeijk geen actueel verkeersbeleid. Daar moet verandering in komen. In het najaar 2007 starten we daarom met het opstellen van een gemeentelijk verkeers- en vervoersplan. In dit plan geeft de gemeenteraad aan wat ze tot 2015 in de gemeente op het gebied van verkeer wil doen.

De mening van de Bergeijkse burgers speelt een belangrijke rol bij de invulling van het plan. Wat vinden zij belangrijk wat er op het gebied van verkeer gebeurt? Let wel, het gaat hierbij niet om scheve paaltjes of wegmarkering. Het plan draait om zaken als de verkeersdoorstroming of de snelheid in een woonwijk.

Om naar de mening van de bewoners te vragen organiseert gemeente Bergeijk drie bijeenkomsten in de verschillende kernen. U bent van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn. Tijdens deze bijeenkomsten krijgt u te horen wat een gemeentelijk verkeers- en vervoersplan precies inhoudt. Vervolgens is er alle ruimte om uw wensen te bespreken: wat zijn uw klachten over het verkeer, waarin ziet u graag veranderingen komen en wat is juist positief geregeld? De resultaten van deze drie bijeenkomsten leggen we voor aan de Gemeenteraad. Die bepaalt welke van de ingebrachte themas verder uitgewerkt moeten worden in het plan.

Komt u ook naar de informatiebijeenkomsten? Meldt u dan uiterlijk een week vóór de bijeenkomst aan. Stuur een mail naar g.linssen@bergeijk.nl of bel met Gonja Linssen, 0497-551464. De bijeenkomsten worden gehouden op:
maandag 29 oktober informatiebijeenkomst kernen Riethoven en Westerhoven
tijdstip 19.30 uur - 22.30 uur
locatie De Rietstek
woensdag 31 oktober informatiebijeenkomst kern Bergeijk tijdstip 19.30 uur - 22.30 uur
locatie raadszaal gemeentehuis
donderdag 8 november informatiebijeenkomst kernen Luyksgestel en Weebosch
tijdstip 19.30 uur - 22.30 uur
locatie gemeenschapshuis Den Eykholt