Eisma Businessmedia neemt Professionele Fotografie over

10/10/2007 13:28



Eisma Businessmedia BV



Het vakblad 'P/f - Professionele Fotografie' - en het magazine 'DigiTales' zijn overgegaan in andere handen. Eisma Businessmedia bv, uitgeverij van vakbladen in de B-2-B heeft per direct de uitgave en exploitatie van P/f, DigiTales en de daarbij betrokken medewerkers overgenomen.

Jan van der Schans, de voormalige uitgever/eigenaar van P/f, is van mening dat met de overname door Eisma Businessmedia de continuïteit en de toekomst voor P/f, DigiTales en de daarbij betrokken mensen optimaal is gewaarborgd. In dat kader blijft Van der Schans als adviseur nauw betrokken bij beide titels. Met Fred van der Ende, die in 2005 is aangetrokken om de redactionele leiding op termijn over te nemen, gaat Van der Schans vanaf nu het hoofdredactieteam vormen.

Minne Hovenga, adjunct-directeur en uitgever bij Eisma Businessmedia bv, is blij en content met de overname. "P/f, maar ook DigiTales, heeft bewezen dat een goed vakblad in Nederland en België niet alleen recht van bestaan heeft, maar ook succesvol en daardoor onmisbaar kan zijn. Wij zijn blij dat wij met dit magazine het scala aan B-2-B vakbladen bij Eisma Businessmedia bv kunnen aanvullen. Met name voor ons magazine Sign+Silkscreen Magazine zijn er duidelijke synergie-effecten aan te wijzen. Wij zien het als een uitdaging om de kwaliteit van P/f en DigiTales zo mogelijk nog verder te verbeteren. In feite blijven daarbij dezelfde medewerkers betrokken bij het blad. Voor de abonnees gaat er in eerste instantie dus weinig veranderen, maar staan er wel veel nieuwe ontwikkelingen aan te komen. Naast een kwaliteitsimpuls, zijn nieuwe multimediale ontwikkelingen in het komende jaar een belangrijk speerpunt."

P/f, in augustus 1983 voor het eerst uitgegeven door Audet Tijdschriften als Professionele Fotografie, heeft in de afgelopen twee decennia een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt tot het inmiddels toonaangevende vakblad binnen de professionele fotografie. In 1985 is P/f overgegaan naar P/F Publishing B.V. en sinds 1999 is het uitgegeven in samenwerking met Wiggele Warnar in de vof P/F - Kunstbeeld. Het magazine is het officiële orgaan van de beroepsvereniging BFN (Beroepsfotografen Nederland), NVF (de sectie fotojournalisten van de Nederlandse Vereniging van Journalisten-NVJ) en SVFN (Vereniging Samenwerkende VakFotografen Nederland).

Het tijdschrift DigiTales is het magazine voor Digitaal Beeld. Het verstrekt alle benodigde informatie op het gebied van digitaal beeld op (semi-)professioneel niveau. DigiTales wordt in nauwe samenwerking gemaakt met het NIDF (Nederlands Instituut Digitale Fotografie) en P/f.





http://www.eisma.nl