Gemeente Smallingerland


* | 2007

* | Oktober

* | Oplossing financieel probleem Sportbedrijf

Oplossing financieel probleem Sportbedrijf

Volgens B en W is er geen extra bijdrage uit de gemeentekas nodig.

Om het sportbedrijf financieel gezond te maken is een eenmalige bijdrage van de gemeente nodig van EUR 500.000,- Dit bedrag is vorig jaar al hiervoor gereserveerd. Daarbij is toen aangegeven dat er wellicht meer nodig zou zijn. In de afgelopen maanden zijn alle plussen en minnen op een rij gezet. Daaruit blijkt nu dat er bovenop het gereserveerde bedrag geen extra bijdrage uit de gemeentekas nodig is. Dat schrijven burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

Eén van de plussen in de nieuwe subsidiesystematiek is een BTW voordeel van ca. EUR 360.000. Het college acht het logisch dit te gebruiken voor de sanering van het eigen vermogen van het sportbedrijf. Samen met het al gereserveerde bedrag blijft dan nog een negatief eigen vermogen van EUR 75.000 voor het sportbedrijf over. De directie van het sportbedrijf heeft aangegeven goede mogelijkheden te zien dit bedrag in de komende jaren weg te werken en om te buigen naar een positief eigen vermogen.

De gemeenteraad beslist bij de behandeling van de zogenaamde concernrapportage definitief over het beschikbaar stellen van een eenmalig bedrag voor de sanering van het sportbedrijf.