Gemeente Smallingerland


* | 2007

* | Oktober

* | Niets erin, niets eruit!

Niets erin, niets eruit!

Vanaf 8 oktober wordt er extra opgelet op achtergebleven spullen in auto's en niet afgesloten deurportieren.

Politieagenten, parkeercontroleurs en surveillanten letten vanaf 8 oktober extra op achtergebleven spullen in auto's en niet afgesloten deurportieren. Als u uw bezittingen zichtbaar in de auto laat liggen of uw auto niet goed afsluit, dan kunt u door hen daarop geattendeerd worden. Dit gebeurt alleen overdag!

Vooral parkeerterreinen waar regelmatig auto's worden opengebroken houden zij extra in de gaten. Maar ook elders zijn acties in het kader van de preventiecampagne 'Niets erin, niets eruit' te verwachten. Er komen borden om u eraan te herinneren dat als er niets te halen valt ook niet wordt ingebroken in uw auto. Deze borden worden geplaatst bij de toegangswegen van wijken waar de afgelopen jaren de meeste auto-inbraken zijn geweest.

Auto-inbraken zijn vooral gelegenheidsdelicten. Een auto-inbreker heeft maar vijf seconden nodig. De autobezitter blijft met de schade zitten en is zijn of haar tijd kwijt om aangifte te doen. In de eerste acht maanden in 2005 zijn 101 auto-inbraken gemeld, in de eerste acht maanden van 2006 241 en er waren 120 meldingen in de eerste acht maanden van dit jaar.