Gemeente Capelle a/d IJssel

Project Mediacoach officieel van start. Bibliothecaris als vakleerkracht in de basisschool

Op maandag 1 oktober is het project Mediacoach van start gegaan. Met dit samenwerkingsproject willen de partners in het Brede School Netwerk (BSN), de Montessorischool Capelle en Bibliotheek aan den IJssel - bereiken dat onder schoolkinderen de belangstelling voor de bibliotheek en het lezen wordt vergroot. Ook media-educatie onder deze kinderen is een belangrijke peiler van het project.

Wethouder Aart-Jan Moerkerke heeft het officiële startsein gegeven met het voorlezen van een prentenboek. De mediacoach liet zien hoe met behulp van verschillende media het voorlezen van een prentenboek nog leuker kan. De start vond plaats in het door de mediacoach en hulpouders opnieuw ingerichte mediatheek.

De activiteiten van het project Mediacoach beperken zich niet alleen tot de schooluren; voor de buitenschoolse uren is er een programma met kinderleesclub, de Bieb-bende en er is het aanspreekpunt Skoolzone voor werkstukken en spreekbeurten. Op de ochtend van de officiële opening gaven school en bibliotheek tussen 9.00 en 10.15 uur een impressie van de activiteiten en mogelijkheden binnen het project Mediacoach.

Het project Mediacoach wordt mede gefinancierd door de Provincie Zuid-Holland en is een project van Biliotheek aan den IJssel en de Montessorischool in het kader van Brede School Netwerken