Politie Groningen

Politie zoekt taxichauffeur in zaak Noorderhaven

Groningen, 10-10-2007 o De politie is in verband met het onderzoek Noorderhaven Groningen op zoek naar mensen die in de nabije omgeving een taxi hebben gezien. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat in de bewuste nacht van maandag 27 op dinsdag 28 augustus 2007 (Bommen Berend) een taxi in de nabije omgeving is gesignaleerd.

In de bewuste nacht overleed een 31-jarige man uit Groningen. Het slachtoffer was na een woordenwisseling te water geraakt aan de Noorderhaven Z.Z. Hij is later in het ziekenhuis overleden. De taxichauffeur heeft vlakbij de plaats waar het slachtoffer uit het water is gehaald een passagier in laten stappen. Dit is om ongeveer
01.00 uur geweest.

De taxi is gezien op de Oude kijk in het Jatstraat, kruising Noorderhaven. De taxi is achteruit via de Noorderhaven de Vierde Drift ingereden, heeft vervolgens één passagier in laten stappen nabij de Vierde Drift en is daarna weggereden via de Noorderhaven. Het is onbekend welke kant hij is opgereden. Het betreft een donkergekleurde taxi, groot model. De chauffeur is een man met een blanke huidskleur en een gezet postuur.

De politie wil graag in contact komen met de taxichauffeur en met de door hem meegenomen passagier. Zij worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Informatie kan ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.