Gemeente Voorschoten

Meedenken en praten over inrichting Leidseweg
Veurseweg
Uitgebracht op: woensdag 10 oktober 2007

De inrichtingstekeningen van de verkeerstraverse Leidseweg Veurseweg zijn in november klaar. Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, krijgen Voorschotenaren de kans het ontwerp te bekijken, beoordelen en suggesties te doen. Het college stelt aan de gemeenteraad voor de tekeningen voor de doorgaande route door Voorschoten in inspraak te brengen. De commissie Wonen, Ruimte, Groen vergadert hier woensdag 17 oktober over.

Het gaat om het grootste deel van de traverse, opgeknipt in de delen:
- Leidseweg tot de Benvenutolaan (incl. rotonde Raadhuislaan);
- Koningin Julianalaan tot de kruising Wijngaardenlaan;
- Veurseweg tussen de Papelaan en het Laantje van Van Wissen.

Voor voetgangers en fietsers verbetert de veiligheid met de nieuwe inrichting. Er komen vrijliggende fietspaden en veilige oversteken. Naast veiligheid is ook duurzaamheid een belangrijk aspect van het plan voor de traverse. Bovendien krijgt de weg een lommerijk karakter met aanzienlijk meer groen en bomen.

De gemeente organiseert tijdens de inspraakperiode een aantal informatiemarkten. Belangstellenden kunnen zich daar laten informeren over het inrichtingsontwerp, de procedures en de planning. Goede suggesties kunnen er voor zorgen dat het ontwerp wijzigt.


- einde bericht -