CDA

abid=157&mid=1006] 10 oktober 2007 - Persbericht - Maria Martens krijgt Europese Award

De Nijmeegse CDA-Europarlementariƫr Maria Martens heeft the Parliament Magazine European Award voor Ontwikkelingssamenwerking gekregen.

De Awards zijn ingesteld door The Parliament Magazine, een gerenommeerd tweemaandelijks tijdschrift over het Europese politieke leven.

Maria Martens werd door diverse ontwikkelingsorganisaties genomineerd. Andere kandidaten waren de Fransman Thierry Cornillet en de Britse Glenys Kinnock.

Maria Martens is namens de EVP-ED fractie (christendemocraten) woordvoerder ontwikkelingssamenwerking. Zij zet zich in voor een effectievere en een meer samenhangend ontwikkelingsbeleid van de Europese Unie en richt zich vooral op Afrika, waarover zij onlangs een rapport heeft geschreven. Maria Martens heeft zich onder andere onderscheiden door sport op de agenda van ontwikkelingssamenwerking te zetten. Martens: 'Sport is een uiterst effectief en goedkoop middel om een totaal ontwrichte samenleving weer op de rails zetten. Men leert samenwerken, men leert verlies en winst te accepteren en daarnaast is er uiteraard de gezondheidscomponent.'