Ingezonden persbericht


Inspirerende uitgave verschenen

Handboek multifunctionele accommodaties voor sport en onderwijs

Oosterbeek 10 oktober 2007 - In opdracht van de Alliantie School en Sport verzamelde Vereniging Sport en Gemeenten goede voorbeelden over accommodaties waarbinnen sport en onderwijs gezamenlijk gehuisvest zijn. Het resultaat is het 'Handboek Multifunctionele Accommodaties voor Sport en Onderwijs. Inspireren, realiseren en innoveren.' Bijgevoegde DVD met een weergave van de ontwerpen van de ontwerpwedstrijd 'Sport 'n (Space) maken het boek compleet.

Het eerste exemplaar is op 26 september op het VSG-congres in de Amsterdam ArenA door Jos Kusters (directeur Alliantie School en Sport) aan directeur-generaal van het ministerie van OCW Rob Kerstens aangeboden.

Inhoud

Het handboek bestaat uit drie delen. Deel I, getiteld 'Inspireren', beschrijft de aansprekende voorbeelden van accommodaties waar sport en onderwijs gezamenlijk zijn gehuisvest. Organisatie, bouwproces, kosten, exploitatie en activiteitenaanbod zijn onderwerpen die bij elk voorbeeld aan de orde komen. Van elk voorbeeld zijn meerdere foto's in het handboek opgenomen.

De ervaringen van deze voorbeelden worden in deel II, 'Realiseren', vertaald in aanbevelingen voor de bouw van multifunctionele accommodaties voor sport en onderwijs. Valkuilen, manieren van realiseren en tips komen daarbij uitgebreid aan de orde.

In deel III, 'Innoveren', wordt in de toekomst gekeken. Twaalf teams van kinderen en architecten hebben de ideale sportaccommodatie ontworpen. Deze twaalf vernieuwende en innoverende voorbeelden kunt u lezen én bekijken op de bijgevoegde DVD. Verder wordt in dit deel een schets gegeven van de manier waarop gemeenten in de toekomst kunnen omgaan met het bouwen, beheren en exploiteren van accommodaties voor sport en onderwijs.

Het handboek combineert realiteit met visie. Realiteit en visie kunnen niet zonder elkaar als we kinderen willen verleiden tot meer en beter bewegen.

Voor wie?

Het handboek is een handig naslagwerk wat onmisbaar is op het bureau van elke sportambtenaar, wethouder sport, architecten etc. Alle Nederlandse gemeenten hebben inmiddels een gratis exemplaar ontvangen.

Bestellen
Het handboek is een fullcolour uitgave met aansprekende voorbeelden en mooie foto's van de multifunctionele accommodaties. De uitgave is van Vereniging Sport en Gemeenten en de Alliantie School en Sport en is te bestellen via de website www.sportengemeenten.nl. Prijs ¤ 34,95 exclusief verzendkosten.


---