FNV Bondgenoten: Unilever-werknemers staken voor baangarantie

10/10/2007 15:19



FNV Bondgenoten



PERSBERICHT

Utrecht, 10 oktober 2007

FNV Bondgenoten: Unilever-werknemers staken voor baangarantie

Vanavond om 22.00 uur leggen de werknemers van alle Unilever-vestigingen het werk voor veertig uur neer. Vanmiddag verliep het ultimatum dat FNV Bondgenoten had gesteld na het vastlopen van de cao-onderhandelingen. De staking is bedoeld om de cao-eisen van FNV Bondgenoten kracht bij te zetten. Belangrijke eisen gaan over een baangarantie voor de medewerkers en intrekking van de aanval op de arbeidsvoorwaarden die Unilever heeft ingezet.

Lucas Vermaat, bestuurder FNV Bondgenoten: "Wij zien de noodzaak of wenselijkhed niet van deze en andere reorganisaties. Voor Unilever gaat het alleen om kostenreductie in ons land. We kunnen aantonen dat de loonkosten veel lager liggen dan de directie beweert en dat Unilever zichzelf nodeloos op de kortere en langere termijn op hoge kosten jaagt. Daarnaast heeft de directie geen strategie gericht op omzetgroei ontwikkeld. Er is geen enkele reden om vestigingen te sluiten en geen baangarantie af te geven."

Maandag stelde de vakbond het Unilever-concern een ultimatum nadat de cao-onderhandelingen op niets uitliepen. De bond eist onder andere dat alle fabrieken open blijven en vindt de plannen van Unilever om deze te sluiten getuigen van slecht management. "Unilever weigert pertinent om in te gaan op onze eisen", aldus Vermaat. "Ondanks herhaalde pogingen van onze kant, is de directie niet bereid echt te luisteren naar de werknemers. Daarom zijn wij genoodzaakt onze eisen door middel van acties kracht bij te zetten."

FNV Bondgenoten organiseert donderdagochtend een landelijke manifestatie voor de Unilever-werknemers in Giessenburg.

Meer informatie over Unilever is te vinden www.fnvbondgenoten.nl/unilever.