Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe Smart Cooking Agenda 2008 is uit
Dagelijks entertainment in de keuken

Amsterdam, oktober 2007 ­ Julius Jaspers bedacht ooit het vernieuwende fenomeen 'Smart Cooking'. Het principe is simpel: Met Smart Cooking bereid je 's middags voor en zit je 's avonds aan tafel met je gasten. Binnen vijf minuten, zonder stress, tover je een complete maaltijd op tafel. Smart Cooking is een groot succes en dagelijks toe te passen. Dat wordt nóg eenvoudiger met de Smart Cooking Agenda, waarvan nu editie 2008 is verschenen. Met nóg meer recepten, nóg meer tips, nóg meer aanbiedingen en nóg meer wetenswaardigheden.

Julius Jaspers, een van de eigenaren van Studio Bazar ­ kookwinkels ­ is een vindingrijke en bevlogen kok. Enkele jaren geleden introduceerde hij Smart Cooking. Dit is een manier van koken die gebaseerd is op 'entertainen' en afgeleid van de werkwijze van professionele koks: lekkere recepten, goede ingrediënten en een gedegen voorbereiding. Zodat gerechten kunnen worden afgemaakt in vijf tot tien minuten, wat natuurlijk wel zo gezellig is als er gasten in de kamer zitten. Dus: genieten van elkaar en het moment, in plaats van je druk te maken over handelingen die uren eerder hadden kunnen plaatsvinden.

Culinaire inspiratiebron
Smart Cooking kan elke dag: alleen daarom al is de Smart Cooking Agenda een vondst. Maar de agenda is meer: het boekwerk biedt een onuitputtelijke inspiratiebron voor elke culinaire liefhebber: van beginner tot doorgewinterde kok. Met volop overheerlijke Smart Cooking-recepten, verrassende culinaire tips, interessante wetenswaardigheden en een onmisbare lijst met culinaire evenementen en feestjes. Net als vorig jaar hebben ook deze keer diverse culinaire vrienden en collega-koks, zoals Robert Kranenborg, Hans van Wolde, Jannis Brevet en Toine Hermsen, hun bijdrage geleverd aan de agenda. Nieuw dit jaar is een lijst van alle Bio-markten voor de lekkerste bio-ingrediënten, een handige wijntabel, een lijst van diëten en interessante websites.

Smart Cook van het jaar 2008
In de Smart Cook Agenda 2008 staat ook een spannende uitdaging: Wie wordt de Smart Cook van het jaar? Iedereen heeft wel een favoriet recept; een gerecht waar je in excelleert. Voldoet dit recept aan het Smart Cooking-criterium ­ dus kan het gerecht na een goede voorbereiding binnen vijf minuten op tafel worden gezet ­ dan kun je met dit recept meedingen naar de titel Smart Cook van het Jaar! De hoofdprijs heeft natuurlijk ook weer een culinair tintje: de winnaar mag, met eeuwige roem onder de arm, met zijn of haar partner naar Maastricht. Hier verblijft men in de eerste en voorlopige enige Hästens Bed & Breakfast en beleeft men bovendien een onvergetelijke culinaire ervaring in het vermaarde sterrenrestaurant Beluga!

Kookliefhebbers die snel iets lekkers op tafel willen zetten, komen aan hun trekken met de verrassende recepten van kok/traiteur Julius Jaspers. Tevens is deze kok eigenaar van Studio Bazar, een winkelketen met een uitgebreid assortiment aan keukenspullen. Julius Jaspers is geen onbekende in de wereld van de gastronomie. Eten heeft altijd een belangrijke rol in zijn leven gespeeld. In één van zijn boeken zegt hij hierover: "Begonnen als zondagskok in een bejaardentehuis, toen als vakantiekracht in Restaurant Klein Paardenburg van Ton Fagel, om vervolgens via café de Sproeier en het Hof te besluiten om voor mijzelf te beginnen. Na vele diners, borrels, feesten en recepties besloot ik mij in Amsterdam te vestigen als traiteur. Na tien jaar verkocht ik beide zaken en startte ik bij Studio Bazar, het levenswerk van mijn moeder. Een bedrijf, dat ik nu sinds vijf jaar run, samen met mijn zuster Rooslinde. Rode draad door deze carrière was altijd mijn voorliefde voor lekker én gezellig eten. Vandaar Smart Cooking. Ik weet zeker dat ik hier veel mensen een plezier mee doe." www.studiobazar.nl



Ingezonden persbericht