NB: tekst met rare tekens!

Minister Koenders geeft 40 miljoen Euro aan Ghana

Minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) geeft 40 miljoen euro voor schoolvoedselprogramma in Ghana. Dit wordt vandaag bekend gemaakt tijdens de 'Ghanadag' in Almere. Deze middelen zijn bedoeld voor de aankoop van lokaal geproduceerd voedsel voor schoolmaaltijden voor de komende vier jaar. Voorwaarde is dat de Ghanese overheid eenzelfde bedrag in dit programma investeert.

Minister Koenders neemt dit besluit tot vervolgfinanciering, omdat tijdens de opstartfase van het project in 2006 bijna een half miljoen schoolgaande kinderen in Ghana zijn bereikt. 'Alleen al het aanbieden van tenminste een warme maaltijd per dag heeft mede geleid tot een toename van het aantal schoolgaande kinderen, waaronder veel meisjes', aldus Koenders. De ingrediënten voor het schoolvoedselprogramma worden zoveel mogelijk aangekocht bij lokale, vaak arme boeren. Aandacht zal daarbij speciaal uitgaan naar de verbetering van de kwaliteit van de producten en het stimuleren van de werkgelegenheid in de landbouwsector.

Hiermee draagt dit programma heel concreet bij aan het bereiken van de millenium ontwikkelingsdoelen (MDG's), zoals bestrijding van armoede, verbeteren van gezondheid en toegang tot onderwijs.

Het schoolvoedselprogramma in Ghana heeft de belangstelling gewekt bij andere Afrikaanse landen en donoren. In Nederland hebben verschillende private en publieke organisaties en instellingen zich verenigd in 'SIGN' (School Feeding Initiave Ghana Netherlands) platform, met als doel het programma in Ghana verder te ondersteunen.


---

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed