Gemeente Bussum

Alcoholgebruik: te vroeg, te vaak, teveel

Circa 12.000 ouders uit de Gooi en Vechtstreek met kinderen van 11 tot en met 15 jaar hebben afgelopen maand een brief van de gemeente in de bus gekregen. In deze brief wordt gewezen op de schadelijke effecten en worden tips en adviezen gegeven.

Het alcoholgebruik van jongeren neemt zorgwekkend toe.

Jongeren drinken steeds jonger, steeds vaker en steeds meer per keer. De 9 regiogemeenten uit de Gooi en Vechtstreek, GGD en Jellinek hebben een regionaal samenwerkingsproject opgezet.

Circa 12.000 ouders uit de Gooi en Vechtstreek met kinderen van 11 tot en met 15 jaar hebben afgelopen maand een brief van de gemeente in de bus gekregen. In deze brief wordt gewezen op de schadelijke effecten en worden tips en adviezen gegeven. Ook vraagt het college van B&W aan ouders hun verantwoordelijkheid hierin te nemen.

Bijeenkomst 5 november

Bij de brief ontvangen de ouders een uitnodiging voor een bijeenkomst over dit onderwerp op 5 november aanstaande. Op deze bijeenkomst wordt onder leiding van de burgemeester of verantwoordelijk wethouder informatie gegeven over de preventie van alcoholgebruik door jongeren. Ook is er volop ruimte om samen met andere ouders met een opvoeddeskundige in gesprek te gaan over dit onderwerp.

Naast deze informatie aan ouders gaat de gemeente binnenkort ook in gesprek met sportkantines en horecagelegenheden om hen te wijzen op hun verantwoordelijkheid. Eerder dit jaar is al een project richting VO scholen van start gegaan. De lokale campagne sluit aan bij de landelijke alcohol- en opvoedingscampagne.