Gemeente Gilze en Rijen

Aanbieden van containers

Verwachtingen komen aardig uit

Een huishouden zal per jaar gemiddeld zestienmaal de grijze en tienmaal de groene container aan de straat zetten. Deze inschatting hebben we als gemeente vorig jaar op grond van ervaringen in vergelijkbare gemeenten gemaakt. We deden dit om het voorschot te kunnen bepalen dat ieder huishouden nu sinds de invoer van Diftar betaalt. Nadat we ruim een halfjaar uw ledigingen hebben geregistreerd, geven de cijfers aan dat het gemiddelde aanbiedgedrag aardig in de pas loopt met onze verwachtingen. Sterker nog, veel inwoners komen beneden het verwachte aantal ledigingen uit. Uitgaand van de werkelijke cijfers tot en met 24 augustus, lijken we aan het eind van het jaar op de volgende gemiddelden af te stevenen:

Grijs (16) Groen (10)
Gilze 15,1 9,8
Rijen 16,0 9,2
Buitengebied 14,4 7,0
Totaal gemiddelde 15,7 9,2
Natuurlijk zijn dit nog niet de definitieve aantallen, maar het zijn toch voorzichtige aanwijzingen dat, als deze tendens doorzet, aardig wat inwoners een bedrag op hun voorschot terug zullen krijgen.

Ledigingsgegevens containers op internet geactualiseerd

Toch eens kijken hoe vaak u uw containers dit jaar al aan de straat hebt gezet? Of uw persoonlijke ledigingsgegevens nog eens controleren? Beschikt u over internet dan kunt u op onze gemeentelijke website ook tussentijds uw persoonlijke ledigingsgegevens bekijken. Klik op Digitaal loket en log in met uw postcode, huisnummer, geboortedatum en sofinummer. Op die manier kunt u niet alleen zien hoe vaak u uw containers hebt laten legen, maar ook de datum waarop.

De gegevens op de website zijn tot en met 24 augustus geactualiseerd.