Gemeente Gouda


vrije doorgang kleiweg van levensbelang (10-10-2007

Op de kop van de Kleiweg was het tot nu toe een kluwen van fietsen. Fietsen worden overal neergezet en blokkeren de doorgang. Op donderdagavond en zaterdag staat het er zo vol met fietsen dat ambulance, brandweer en politie er niet door kunnen. Het is al meerdere malen voorgekomen dat bij een melding ambulancemedewerkers eerst fietsen moesten verzetten voor ze hun weg konden vervolgen. Dit zou kunnen leiden tot levensbedreigende situaties omdat kostbare tijd verloren gaat.

Hoofd Stadstoezicht Jack Terlouw: Dit kan zo natuurlijk niet. Moeten er eerst ongelukken gebeuren voordat mensen hun gedrag veranderen?

De gemeente heeft nu extra fietsenrekken geplaatst op de Kop van de Kleiweg. De komende weken worden er ook extra fietsenrekken geplaatst op onder meer de Markt en op de Nieuwe Markt. Jack Terlouw: Ik hoop echt dat men de rekken gaat gebruiken, anders zijn we vanuit veiligheidsoogpunt genoodzaakt om andere maatregelen te nemen zoals verplaatsen of wegslepen. Dit geldt overigens voor alle doorgangen in de binnenstad.