Persberichten
Elektrotechniek 2007 weerspiegelt voorspoed in de branche Publicatiedatum: 10-10-2007

De orderportefeuilles in de elektrotechniek zitten barstensvol. De sector kampt met een nijpend personeelstekort. Dat neemt niet weg dat de vakbeurs Elektrotechniek 2007, die van 1 tot en met 5 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht werd gehouden, een groot succes is geworden. De beurs trok 35.956 bezoekers, 9 procent meer dan in 2005. De helft van het bezoek beslist zelf over investeringen. Tijdens de beurs hebben 12 duizend bezoekers nieuwe investerings- en aankoopplannen gekregen. Exposanten spreken met het rapportcijfer 7.4 massale tevredenheid uit.


Projectmanager Irene Moon: "Een beurs bezoek je voor de inspiratie en nieuwe ideeën. Exposanten op hun beurt willen in contact komen met investeerders. Op Elektotechniek is iedereen ruimschoots aan zijn trekken gekomen. Bijna een kwart (22%) van de bezoekers kwam met gerichte investerings- en aankoopplannen naar de beurs. Eenderde van de bezoekers heeft door het beursbezoek nieuwe investeringsplannen gekregen. Het gaat hier dus om 12 duizend mensen. En juist dan is het interessant dat de helft zelf beslissingen neemt over investeringen. Ik begrijp daarom wel dat exposanten tevreden zijn."
* 20% van het bezoek is management of directie
* 50% beslist zelfstandig over investeringen
* 22% kwam met investeringsplannen naar de beurs
* 33% heeft nieuwe plannen gekregen
* 79% beoordeelt volledigheid aanbod met woorden Uitstekend en Goed
* 25% bezocht Elektrotechniek voor de eerste keer


'Ik vind het allemaal geweldig', zegt directeur Peter van Veen van Comelit. "Twee jaar geleden stonden we voor het eerst op deze beurs. Een jaar later groeiden we met, let wel: 98%. Ik durf te zeggen dat dat voor een heel groot deel door de beurs gekomen is. Zoals ik ook denk dat deze beurs een tweede boost zal geven in onze groei. We hadden ingezet op 800 contacten. We gaan dik over de duizend! En we voeren echt alleen maar die badges in waarvan we denken dat het wat kan worden."

Follow up

Frans Bisscheroux, directeur van HBI Bisscheroux, verwacht twee dagen kwijt te zijn aan de voorbereiding van de follow up. "En ik zie hier niet alleen klanten en leveranciers rondlopen, maar ook de installatiewereld en zelfs eindverbruikers. Opdrachtgevers die zich hier komen oriënteren. We nemen een hele stapel leads, verzoeken om documentatie en vervolgafspraken mee naar Geleen."

Projectmanager Irene Moon van VNU Exhibitions heeft uitsluitend exposanten gesproken die meer dan tevreden zijn. Eenderde van de beschikbare halcapaciteit in 2009 is inmiddels al weer gereserveerd. Irene Moon: "Exposanten konden direct al weer boeken voor 2009. Dat hebben ze in groten getalen gedaan. Hiermee waarderen ze het zakelijk succes van deze beurs. Uit ervaring weten we dat deelnemers tot een jaar na beurs de vruchten plukken van hun beursdeelname. Met dat op het netvlies organiseren wij vakbeurzen. Vol innovatie voor de bezoeker, vol rendement voor de exposant. Het rapportcijfer dat exposanten deze beurs geven is aanmerkelijk hoger dan de 7.0 van twee jaar geleden."


Directeur Martijn Kamphuis van Moeller is met twee doelen naar de beurs gekomen. 'We willen nieuwe leads mee naar huis nemen, en we willen de band met onze bestaande relaties versterken. Allebei is prima gelukt. De vakbeurs Elektrotechniek is gewoon hét platform waar je iedereen die in onze branche iets voorstelt kunt ontmoeten. De gesprekken die we voeren zijn wel heel concreet. Ik verwacht dan ook zeker dat de beurs belangrijk aan onze omzetgroei gaat bijdragen."

VNU Exhibitions laat de bezoekcijfers van al haar vakbeurzen auditen door Ernst & Young Accountants. Dit gebeurt volgens de normen van de UFI, the global association of the exhibition industry.


.-.-.-.-.-.


Noot voor de redactie (