KNHS


Nederlandse eventing jeugd krijgt kans in Boekelo 9 oktober 2007

BOEKELO (KNHS) - Na het teleurstellende optreden van het Nederlandse eventing team tijdens het EK vorige maand in het Italiaanse Pratoni del Vivaro maakt bondscoach Martin Lips tijdens de Military van Boekelo een doorstart met de jeugd. "Ik wil de jeugd nu de kans geven om te laten zien wat ze in huis hebben, om daarmee door te gaan richting de Olympische Spelen van Londen in 2012", zegt Lips. De enthousiaste en gedreven coach denkt dan met name aan ruiters als de in Boekelo debuterende Anouk van Gerven (Chaam), Marcelle de Kam (Domburg), Hanneke Held (Elten, Duitsland), Tim Lips (Made), Merel Blom (Breukelen) en Annemiek Wieken (Roden).

Toch zijn dit niet de enige kaarten waarop Lips in Boekelo zijn geld gaat zetten. "Ik ben blij dat Jacker Cracker van Chantal Megchelenbrink (Urssem) weer hersteld is van zijn lichte blessure en van start kan gaan". Ook Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) rijdt in Boekelo met Plutos en haar echtgenoot Gert brengt Coral Estate Max aan de start, terwijl de regerend Nederlands kampioene Madeleine Brugman (Bornerbroek) niet alleen haar titel wil verdedigen met Sundancer en met Marengo, maar in Boekelo ook hoopt haar eerste stap te kunnen zetten richting een individuele uitzending naar de Olympische Spelen in Hong Kong.
Naast Annemarie van Merkesteijn (Lieren) met Ozon komt ook Nynke Sminia (Westbeemster) aan de start met Moosroodnoot. Merkesteijn stopte tijdens het EK in de cross na een val, terwijl Sminia de enige Nederlandse combinatie was die in de einduitslag voorkwam. Met een dozijn ruiters en dertien paarden kent Nederland een ongekend groot deelnemersveld in Boekelo. "Ik wil de jeugd een kans geven en gezien de resultaten van deze jonge combinaties zijn ze volgens mij klaar voor Boekelo", aldus Lips. Voor de Nederlandse ruiters staat er naast de Nederlandse titel ook de Copain Prijs op het spel, een wisselprijs die vernoemd is naar het paard Copain van kolonel Ch. Labouchere. Voor de eerste drie in het Nederlands Kampioenschap zijn er geldprijzen van 2.500,--, 1.500,-- en 500,-- te verdienen.

Verantwoordelijk voor de cross in de Britse Sue Bensson, die ook gevraagd is om in 2012 de cross te bouwen voor de Olympische Spelen in Londen. Het deelnemersveld in Boekelo is niet alleen in kwantitatieve zin maar ook in de breedte sterk. Dat kan ook haast niet anders, omdat Boekelo voor veel ruiters gezien wordt als de ideale opstap naar de belangrijkste wedstrijd volgend jaar, de Olympische Spelen. Met bijna honderd inschrijvingen uit vijftien landen wordt dat duidelijk geïllustreerd. Natuurlijk is de absolute blikvanger de kleindochter van de Engelse koningin, Zara Phillips, die vorig jaar in Aken wereldkampioene werd in deze discipline. Zara komt met twee paarden aan de start. Maar ook Mary King, die zilver won op het EK gaat van start, net als Rodney Powell en William Fox Pitt. Jean Teulère komt voor Frankrijk, evenals Rudolphe Scherer. Uit Australië komen Andrew Hoy en Lucinda Fredericks, terwijl voor Duitsland Ingrid Klimke, Andreas en Frank Ostholt en Kai Ruder hun paarden aan de start zullen brengen. Andrew Nicholson komt met twee paarden aan de start voor Nieuw Zeeland, terwijl voor Zweden Linda Algotsson twee paarden aan de start zal brengen.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.cciboekelo.nl

Programma 2007:

Woensdag 10 oktober
10.00 uur - Veterinaire keuring van de paarden

Donderdag 11 oktober
09.00 uur - Dressuurproef eerste gedeelte
13.30 uur - Dressuurproef tweede gedeelte

Vrijdag 12 oktober
09.52 uur - Dressuurproef derde gedeelte
13.22 uur - Dressuurproef vierde gedeelte

Zaterdag 13 oktober
09.00 uur - Start van de eerste deelnemer in de uithoudingsproef (cross country)
16.30 uur - Einde van de uithoudingsproef

Zondag 14 oktober
Vanaf 09.00 uur - Veterinaire keuring van de paarden Vanaf 15.30 uur - Afsluitende springproef
Aansluitend:
Prijsuitreiking Headgear Day
Prijsuitreiking Grolsch Nations Cup 2007
Prijsuitreiking NK 2007
Prijsuitreiking individuele prijswinnaars