ABN AMRO

Amsterdam, 10 oktober 2007

ABN AMRO voorzitter Rijkman Groenink treedt af

ABN AMRO maakt bekend dat Rijkman Groenink in goed onderling overleg met de Raad van Commissarissen heeft besloten het voorzitterschap van de Raad van Bestuur van ABN AMRO neer te leggen op de dag dat de ABN AMRO een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders (BAVA) zal organiseren. Tijdens deze vergadering wordt gestemd over de benoeming van nieuwe leden van de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur. De exacte datum en de agenda van de BAVA zullen spoedig bekend worden gemaakt.

Arthur Martinez, voorzitter van de Raad van Commissarissen: "Rijkman Groenink verdient veel waardering voor de verdiensten die hij tijdens zijn meer dan 30 jaar lange loopbaan voor de bank heeft gehad. ABN AMRO is tijdens zijn voorzitterschap getransformeerd in een hechte bank met een duidelijke focus op het midmarket segment van zakelijke en particuliere klanten. De biedingen op ABN AMRO zijn een goede reflectie van onze solide resultaten, de winstgroei en de waarde die in de afgelopen jaren is gecreëerd. Dit jaar heeft Rijkman onder grote druk onverstoorbaar leiding gegeven aan de bank en het overnameproces, waardoor we ook onder moeilijke marktomstandigheden op koers zijn gebleven. Namens alle ABN AMRO medewerkers wereldwijd bedank ik Rijkman van harte en wens hem een mooie toekomst in werk en leven."

Rijkman Groenink: "Het bieden van een voorspoedige en winstgevende toekomst aan de klanten, werknemers en aandeelhouders van onze bank is altijd mijn voornaamste drijfveer geweest. Ik ben trots op de vele klanten die hun persoonlijke of zakelijke dromen mede dankzij ABN AMRO konden waarmaken. Ik ben trots op onze medewerkers die - ook in de soms moeilijke omstandigheden van de afgelopen maanden - altijd klaar stonden en staan voor onze klanten."

"In april heeft de bank vol overtuiging gekozen voor een fusie met een zelfgekozen partner als uitwerking van onze strategie voor de lange termijn. De aandeelhouders hebben nu gekozen voor het bod van het consortium, en daarmee voor een ander plan. Daarom is het nu beter om plaats te maken voor een opvolger die dit plan kan en wil uitvoeren. Met dit besluit neem ik niet alleen afscheid van de bank, maar vooral ook van al die fantastische collega's en vrienden waarmee ik in de afgelopen 33 jaren heb mogen samenwerken. Ik wens alle medewerkers, klanten en alle anderen die ABN AMRO een warm hart toedragen het allerbeste voor de toekomst."

Rijkman Groenink (1949) begon zijn loopbaan bij de Amro bank in 1974. Na diverse functies in het binnenlandse en buitenlandse bankbedrijf werd hij in 1988 benoemd in de Raad van Bestuur. In de jaren negentig was hij onder meer medeverantwoordelijk voor de divisie investment banking en eindverantwoordelijk voor de divisie Nederland. Hij werd in 2000 benoemd als voorzitter van de Raad van Bestuur van ABN AMRO.

Dit is een openbare mededeling ingevolge artikel 9b(1) van het Besluit toezicht effectenverkeer 1995.

Dit document bevat geen aanbod tot verkoop of een uitnodiging tot het doen van een aanbod tot koop van enige effecten en evenmin zal er sprake zijn van de verkoop van effecten in enige jurisdictie waar zo'n aanbod, uitnodiging of verkoop onwettig zou zijn voorafgaand aan de registratie of kwalificatie krachtens de effectenwetgeving van die jurisdictie.

Perscontacten: 020 6288900