Gemeente Heerlen

Persbericht
Gemeente Heerlen

Welk kind verdient een lintje?

Herhaalde oproep opgave kinderlintjes 2007

In november, de maand van de rechten van het kind, reikt kinderburgemeester Ogulcan Genc lintjes uit aan ieder kind, die zich bijzonder inzet voor de maatschappij. Onder het motto "jong geleerd is oud gedaan" wil de gemeente Heerlen die kinderen belonen die zich inzetten voor de medemens en dier, hulpvaardig zijn en heldhaftig optreden in gevaarlijke of moeilijke situaties. Ogulcan roept iedereen nog eens op om een kind uit Heerlen aan te melden voor een lintje. Aanmelden kan nog tot 1 november 2007.

Ieder kind die in Heerlen woont en op de basisschool zit komt in aanmerking voor een lintje. Het kind moet zich wel bijzonder inzetten voor de omgeving, voor leeftijdgenoten, ouders, buren, senioren of dieren.

Zo zijn er wellicht kinderen die hulp bieden aan mensen die het niet altijd even makkelijk hebben, zoals bijvoorbeeld gehandicapten. Of kinderen die de stoep vegen bij ouderen en boodschappen doen. Maar ook kinderen die snel en kordaat durven op te treden in gevaarlijke situaties, komen in aanmerking voor een kinderlintje. Vrijwilligers in zorginstellingen of andere instanties kunnen ook voorgedragen worden. Het kindercollege en de Burgemeester beoordelen dan de ingekomen aanvragen en beslissen of een kandidaat recht heeft op een lintje. Daarna zal de kinderburgemeester op 28 november de lintjes uitreiken.

Het aanmeldingsformulier is op te vragen bij Philine van den Hove, van de gemeente Heerlen. Telefoon: 045 - 560 45 47 of per mail aan p.van.den.hove-weerts@heerlen.nl. Aanmelden kan nog tot 1 november a.s.