Ministerie van Defensie

ACTUEEL

10-10-2007 15:26

AFSCHEID VAN OMGEKOMEN AUSTRALISCHE COLLEGA

Militairen van 2/14th Light Horse Regiment dragen het lichaam van hun overleden collega het vliegtuig in - Foto: Al Green

Op de basis in Tarin Kowt hebben Australische en Nederlanderse militairen de laatste eer bewezen aan hun overleden collega. De Australische militair liet maandag het leven toen een geïmproviseerd explosief bij zijn voertuig tot ontploffing kwam. Bij de aanslag op zes kilometer afstand van Tarin Kowt raakte een andere Australiër gewond.

Het is de eerste Australische militair die in Afghanistan na een aanslag omkomt. Tijdens de 'rampceremony' dinsdagavond droegen directe collega's van 2/14th Light Horse Regiment zijn lichaam het vliegtuig in. De Australiërs van de Reconstructie Taakgroep vormden een erehaag. Zij werden bijgestaan door ISAF-collega's, waaronder Nederlandse troepen van de Task Force Uruzgan.

De Australiërs en Nederlanders werken nauw samen in Uruzgan. De Australische Reconstructie Taak Groep maakt deel uit van het Nederlandse Provinciale Reconstructie Team.

Gerelateerde links:
Bijdrage Australië