Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 10 oktober 2007

Zaanstreek-Waterland, 10-10-2007 o Overval Total, verdachte steekpartij aangehouden en man dreigt met brand.

Getuigen beroving

Purmerend, maandag 8 oktober 2007.

De politie is op zoek naar getuigen van de beroving van een 77-jarige Purmerender. De man liep maandagavond rond tien uur via het tunneltje onder het spoor naar het Beatrixplein. Even buiten de tunnel werd de man herhaaldelijk met een voorwerp op zijn hoofd geslagen. Nadat de bejaarde man op de grond was gevallen zou de rover twintig euro uit de zak van zijn slachtoffer hebben gepakt en meegenomen. De dader liep weg richting tunneltje en werd door zijn slachtoffer omschreven als een blanke man van ongeveer 170 lang met een donker jack. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met wijkteam Purmer via 0900-8844.

Auto-onderdelen

Purmerend, dinsdag 9 oktober 2007, 16:31 uur.

Een 40-jarige Purmerender is door de politie aangehouden als verdachte van heling. De man stond op de Laan der Continenten auto-onderdelen te verhandelen met een 23-jarige Rotterdammer. Een getuige had de mannen in de hoek van een parkeerplaats kennelijk onderdelen zien verhandelen en had de politie gebeld. De Purmerender had een lederen interieur (stoelen, bank en deurpanelen) van een BMW aan de Rotterdammer verkocht. De verkoper bleek een strafblad te hebben en hij had enkele onbetaalde boetes openstaan. Tevens bleek hij zich niet te kunnen legitimeren, zijn voertuig was niet verzekerd en niet APK gekeurd. De boetes met een totale waarde van bijna 1000 euro werden betaald en de verdachte werd in de loop van de avond na verhoor heengezonden. Naar de herkomst van de onderdelen wordt een nader onderzoek ingesteld.

Verdachte steekpartij aangehouden

Purmerend, dinsdag 9 oktober.

De politie heeft naar aanleiding van een steekpartij die plaatsvond in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 oktober in de Kerkstraat een 19-jarige man uit Purmerend aangehouden. Bij een ruzie waarbij meerdere personen waren betrokken werd een 28-jarige Purmerender geslagen en in zijn rug gestoken. De politie heeft diverse getuigen gehoord en een onderzoek ingesteld. Hierbij kwam de identiteit van de vermoedelijke dader naar boven en de aanhouding van de verdachte werd bevolen door de officier van justitie. Op dinsdag werd de man in de woning van zijn ouders aangehouden. Hij werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Honkbalknuppel

Purmerend, dinsdag 9 oktober 23:01 uur.

Een 24-jarige en een 26-jarige Purmerender zijn door de politie aangehouden omdat zij worden verdacht van bedreiging van een 24-jarige plaatsgenoot. Naar aanleiding van een oud conflict over geld zou één van hen geprobeerd hebben het slachtoffer met een honkbalknuppel te slaan en hem hebben bedreigd. Het tweetal werd ingesloten en de knuppel in beslag genomen.

Man dreig met brand

Wormerveer, dinsdag 9 oktober 2007, 16:48 uur.

De politie heeft een 46-jarige bewoner van de Zaanweg aangehouden omdat hij had gedreigd met brandstichting. Omwonenden van het appartementencomplex vertelden de politie dat de man had geroepen dat hij de boel in de brand zou gaan steken. Ook had de man papieren verspreid waarin brandstichting werd aangekondigd. De man veroorzaakte al langer ernstige overlast en zal binnenkort uit zijn appartement worden gezet. Op last van de officier van justitie werd de verdachte buiten heterdaad aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld.

Overval Total

Purmerend, dinsdag 9 september 2007 19:58 uur.

De politie onderzoekt een gewapende overval die plaatsvond op de Edisonweg (De Baanstee) in het Total tankstation. Dinsdagavond tegen acht uur kwam een man binnenlopen die een pakje sigaretten kocht. Toen de kassalade openging dreigde de man met een vuurwapen en dwong zo de medewerkster het geld in de kassa aan hem af te geven. Hij ging er vervolgens met een gering geldbedrag vandoor. De overvaller werd omschreven als een 30- tot 35-jarige man, ongeveer 170 cm lang met kort donkerblond steil haar. Hij droeg een donker sportjasje met lichte mouwen en had een normaal postuur en een grauw gezicht met littekens. De Centrale Recherche verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Laatst gewijzigd 10-10-2007 16:03 | © Politie Zaanstreek-Waterland |