Vodafone Nederland opent tweede hoofdkantoor in Amsterdam

10/10/2007 17:10



Vodafone Libertel NV



Maastricht, 10 oktober 2007- Vodafone is voornemens om in januari 2008 een tweede hoofdkantoor te openen in Amsterdam in het kader van de strategie in Nederland voor verdere groei. In de loop van de tijd zal een merendeel van de commerciële en staffuncties daarheen verplaatst worden, hetgeen betrekking heeft op zo'n 10% van het huidige aantal werknemers. Daarnaast zullen nieuwe medewerkers in Amsterdam gerekruteerd worden. Vodafone kan hierdoor dichter opereren bij zijn belangrijkste klanten, zakelijke partners en andere belanghebbenden, die immers vaak in de Randstad gevestigd zijn.

Het nieuwe kantoor zal voornamelijk huisvesting bieden aan grote delen van de business units gericht op de Consumenten en Zakelijke Markt, de business unit Online Services en gedeeltelijk aan de afdelingen Strategie, Financiën, Human Resources en Corporate Affairs. In eerste instantie zal dit 200 á 250 werknemers betreffen en dit aantal zal geleidelijk groeien naar het aantal van zo'n 400. Een aantal directieleden, waaronder de CEO, zullen zich eveneens volgend jaar in Amsterdam gaan vestigen.

De business units Technologie en Klantenservice alsook een aantal ondersteunende afdelingen zullen in Maastricht blijven. Vodafone zal ook hier in zijn hoofdkantoor blijven investeren en een nieuw 10-jarig huurcontract aangaan. De ongeveer 700 medewerkers die na een 'outsourcing' traject bij partners zoals Ericsson, Amdocs en EDS werken, blijven ook gevestigd in Zuid-Limburg.

Daarnaast zal Vodafone nog meer gaan richten op vaste, mobiele en breedband oplossingen voor het zakelijke segment en derhalve dit werkterrein volledig combineren op de lokatie van The Network Factory in Son, nabij Eindhoven. Ook zal het kantoor in Den Bosch als steunpunt voor verkoopmedewerkers in gebruik blijven.

Vodafone Nederland heeft de Ondernemingsraad geïnformeerd en een adviesaanvraag ingediend.

Guy Laurence, CEO van Vodafone Nederland: "Vodafone Nederland heeft een ambitieuze groeistrategie. Om die te verwezenlijken is het voor ons belangrijk om dicht bij onze klanten, partners en belanghebbenden te zijn, die voor een belangrijk deel in de Randstad gehuisvest zijn. Met een kantoor in Amsterdam is het voor ons ook gemakkelijker om talenten aan te trekken die een carrière bij Vodafone Nederland of internationaal ambiëren."

/ / / / / / / / /

Over Vodafone Libertel B.V.
Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het meest toonaangevende telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met proportioneel 232 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 25 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 40 landen.