Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 10 oktober

BREDA, 10 oktober 2007

Twee hennepknippers aangehouden

BREDA: De politie hield op dinsdagmiddag een 26-jarige Bredanaar aan bij een woning aan de Willem Barendszstraat. De man was hier een drietal hennepplanten aan het knippen. De politie kwam dit op het spoor na een telefonische tip. De man werd door de 29-jarige bewoonster van het pand geholpen met knippen. Zij is gehoord als verdachte. De politie nam 930 gram geknipte hennep in beslag. De man is na verhoor in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Man aangehouden na vernieling bliksemafleider

BREDA: Een bewoner van de Sint Ignatiusstraat zag op dinsdagmiddag een onbekende man de bliksemafleider van zijn woning vernielde. De bewoner belde de politie en sprak de man aan. Deze liep weg met medeneming van een stuk van de afleider. De bewoner volgde de man met de auto. De politie trof het tweetal in de Antiloopstraat. De 28-jarige man uit Breda is aangehouden. De verdachte deed afstand van het gestolen koper. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De verdachte is verhoord. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Veelpleger aangehouden

BREDA: De politie hield op dinsdagmiddag even na 15.00 uur een 42-jarige Bredanaar aan voor diefstal c.q. heling. De man wilde bij een winkel aan de Dieststraat een hoeveelheid goederen verkopen. De eigenaar van de winkel weigerde dit omdat hij vermoedde dat het om gestolen waar ging. Een politieman in burger, die toevallig langskwam zag het gebeuren en hield de 42-jarige man aan. Hij is aangemerkt als veelpleger en in verzekering gesteld. De verzorgings- ene levensmiddelen die hij in zijn bezit had zijn in beslag genomen.

Hardrijder onder invloed aangehouden

ZEGGE: De politie hield op dinsdagmiddag om 15.50 uur een 36-jarige man uit Oudenbosch aan. De politie zag de man over de Onze Lieve Vrouwestraat rijden. De man reed met een snelheid tegen de 120 km/u, terwijl hier een snelheid van 60 km/u geldt. De bestuurder werd staande gehouden. Bij het aanspreken van de man uit Oudenbosch rook de politie een alcohollucht. Hij is aangehouden. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 380 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een bekeuring. Op grond van de
snelheidsovertreding is zijn rijbewijs ingevorderd.

Snelheidscontrole

BREDA: De politie hield op dinsdag tussen 11.50 uur en 15.30 uur een snelheidscontrole op de Graaf Engelbertlaan. Van de 2789 passanten waren er 186 in overtreding.

Tweetal aangehouden na vondst hasj

BREDA: De politie hield op dinsdagmiddag twee minderjarigen aan op de Oude Vest. De twee schrokken zichtbaar toen de politieman passeerde. Hij sprak ze aan. De 15-jarige jongen uit Etten-Leur bleek in bezit te zijn van een gebruikershoeveelheid hasj. Het 15-jarige meisje in zijn gezelschap kon geen identiteitsbewijs tonen. De drugs zijn in beslag genomen. De twee zijn na verhoor met een proces-verbaal aan hun ouders overgedragen aan hun ouders.

Man aangehouden voor mishandeling vriendin

ETTEN-LEUR: De politie hield op dinsdagavond een 21-jarige man uit Etten-Leur aan in zijn woning in het zuiden van Etten-Leur. De man wordt ervan verdacht even tevoren zijn 20-jarige vriendin bij de keel te hebben gegrepen en haar te hebben bedreigd. De twee hadden een relatieconflict en de man werd agressief met de mishandeling als gevolg. De vrouw vluchtte de woning uit naar eigen woning en belde de politie. Ze deed aangifte. Ze hield aan de mishandeling licht verwondingen over. De verdachte is verhoord en in verzekering gesteld.

Twee inbrekers aangehouden dankzij oplettende buurtbewoner

BREDA: Een buurtbewoner van de Stadenstraat meldde op woensdag even na 03.00 uur bij de politie dat er bij een woning in de straat werd ingebroken. Bij aankomst zag de politie dat de ruit van de voordeur van de woning was vernield. In de woning trof de politie twee personen aan, een 36-jarige vrouw uit Etten-Leur en een 37-jarige man uit Breda. De twee zijn aangehouden en in verzekering gesteld.

Meisje gewond bij aanrijding

BREDA: De politie kreeg op woensdagmiddag melding van een ongeval. Omstreeks 13.45 uur reed een 17-jarig meisje uit Rijsbergen op haar scooter vanaf een uitrit de Tuinzigtlaan op. Ze zag hierbij een auto bestuurd door een 59-jarige vrouw uit Teteringen over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij het meisje ten val kwam. Ze liep een hersenschudding en een pijnlijke schouder op. Ze is per ambulance naar het Amphia Molengracht overgebracht.

Man aangehouden voor oplichting bedrijf

BREDA: De politie hield op dinsdagavond een 22-jarige man uit Breda aan voor oplichting. De man had bij een bedrijf aan de Konijnenbergweg een valse naam opgegeven. De man beweerde te werken voor een vaste klant van het bedrijf. Hij kreeg hierdoor een hoeveelheid goederen mee zonder deze af te rekenen. Uiteindelijk bleek het te gaan om oplichting. De gedupeerde deed aangifte. Na onderzoek en met behulp van een signalement van de man kon de politie de verdachte aanhouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Politie houdt verkeerscontrole

PRINSENBEEK: De politie hield op woensdag tussen 09.45 uur en 11.00 uur een verkeerscontrole in de omgeving van de de Velsgoed en de Schutsestraat. Er werden vrachtwagens gecontroleerd op bestemmingsverkeer. Dit omdat vrachtwagens enkel door Prinsenbeek mogen rijden als de bestemming Prinsenbeek is. Verder is er gecontroleerd op het niet dragen van de autogordel, het kunnen tonen van de juiste papieren en op fout parkeren.

Er zijn ongeveer 60 personenautos, 8 vrachtwagens en 6 bedrijfsautos gecontroleerd. Er zijn 5 bekeuringen en een toonbriefje uitgeschreven:


1 x fout parkeren Velsgoed

2 x fout parkeren Beeksestraat

1 x rijbewijs niet op eerste vordering tonen

1 x niet dragen van de autogordel

Bromfietscontrole

BREDA: De politie hield op dinsdag bromfietscontroles in de Lunetstraat en de Mastbosstraat.
In de Lunetstraat werden 30 bekeuringen uitgedeeld:


1 x niet gebruiken rijbaan

1 x kentekenplaat niet goed bevestigd

2 x kinband helm niet vastgemaakt

1 x mobiel bellen in de auto

2 x ontbreken van verzekering

4 x het niet hebben van een rijbewijs

3 x rijden zonder helm

16 x het overschrijden van de constructiesnelheid

In de Mastbosstraat zijn 12 bekeuring uitgedeeld:


3 x rijden zonder helm

4 x ondeugdelijke verlichting

2 x overschrijden van de maximumsnelheid

1 x onverzekerd voertuig

2 x rijden zonder rijbewijs

Een persoon had gesignaleerd voor een bedrag van 324,-. Hij is na betaling in vrijheid gesteld.

Verkeerscontrole tijdens de spits

BREDA: De politie hield op dinsdagochtend een verkeerscontrole op verschillende plaatsen, te weten de Generaal Maczekstraat, de Claudius Prinsenlaan en het Wilhelminapark. Er werd tijdens de spits gecontroleerd op het dragen van een helm bij het besturen van een bromfiets, stoppen voor rood licht, dragen van de autogordel, niet handsfree bellen etc.

Het gaat hierbij om de verkeersovertredingen waarbij over het algemeen bij ongevallen het meeste letsel ontstaat. Bij deze controle werden o.a. bikers en een motorrijder ingezet.

28 x pv niet dragen autogordel.
17 x pv voor negeren roodlicht.
9 x pv voor niet handsfree bellen .
4 x pv voor fietsen over het trottoir tegen het verkeer in.
1 x pv voor niet dragen helm.

Eén bestuurder gedroeg zich verdacht en bleek gesignaleerd te staan voor 42 dagen hechtenis en een boete van 1500,-. Hij is aangehouden.

Hennepkwekerij ontmanteld

ETTEN-LEUR: De politie ontmantelde op dinsdag een hennepkwekerij aan de Hoevenseweg.

De politie kwam de kwekerij op het spoor door twee anonieme meldingen. In de aangebouwde schuur trof men 1320 hennepplanten en bijbehorende apparatuur aan. De kwekerij is ontmanteld en de goederen zijn vernietigd. De eigenaar van de woning zal op een later tijdstip als verdachte worden gehoord. Er is sprake van stroomdiefstal. Het energiebedrijf heeft de meter afgekoppeld en zal aangifte doen van diefstal van stroom.

Automobilist (59) gewond na botsing met tractor

BAARLE-NASSAU: Een 59-jarige automobilist uit Baarle-Nassau is woensdagmorgen rond 09.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval. Hij reed met zijn auto over de Kievit en wilde de Nijhoven opdraaien. Daarbij kreeg hij geen voorrang van de bestuurder van een tractor met aanhanger, een 18-jarige inwoner van Baarle-Nassau. Een botsing was onvermijdelijk. Het slachtoffer is overgebracht naar het Amphia Molengracht in Breda. Zijn exacte letsel is onbekend, maar hij verkeerde woensdagmiddag niet in levensgevaar. Een traumahelikopter kwam ter plaats voor assistentie. Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant hebben een onderzoek ingesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg