Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Woninginbraken

Heerde, 10-10-2007 o In de nacht van 9 op woensdag 10 oktober is er in enkele woningen in Heerde ingebroken. De politie is een onderzoek gestart.

In Heerde is ingebroken in een tweetal woningen aan de Jasmijnstraat. Bij één van de woning kwam men binnen door het slot van de achterdeur te forceren. Vervolgens werd een tussendeur geforceerd en werden binnen enkele kasten doorzocht. Twee bankpassen werden weggenomen.

Bij de andere woning aan de Jasmijnstraat kwam men binnen door het slot van de achterdeur te forceren. De bewoner werd wakker van geluiden en ging polshoogte nemen. Hij zag toen net iemand via de keuken wegremmen. De bewoner zette tevergeefs de achtervolging in. Vanuit de woning werd een adapter en een mapje met bankpapieren weggenomen.

Bij een woning aan de Blekersweg in Heerde bleef het bij een poging. Daar was men binnengekomen door de achterdeur te forceren. De daders zijn niet in de woning geweest omdat de tussendeur nog op slot zat.

Ook bij een woning aan de Kerkstraat bleef het bij een poging. De daders hebben daar geprobeerd een garagedeur open te breken.