Centrum voor Arbeidsverhoudingen

Datum: 10-10-2007
Bron: CAOP

P E R S B E R I C H T

Wouter Jong krijgt Albeda Scriptieprijs 2007

Op 10 oktober 2007 ontvangt Wouter Jong de Albeda Scriptieprijs 2007. De scriptieprijs is in 2005 ingesteld door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de heer J.W. Remkes, bij gelegenheid van het afscheid van prof. dr. W. Albeda als bestuursvoorzitter van de Stichting Bijzondere leerstoel Arbeidsverhoudingen bij de overheid (Albeda leerstoel).

Strafrechtelijke aansprakelijkheid
Wouter Jong heeft twee voorliggende wetsvoorstellen over de strafrechtelijke aansprakelijkheid van de overheid en ambtenaren grondig geanalyseerd en getoetst aan de normen die voortvloeien uit de rechtspraak van het Europees Hof. Jong zet op overtuigende wijze uiteen waarom hij vindt dat het niet juist zou zijn om ambtenaren strafrechtelijk aansprakelijk te houden in geval van algemeen toezichtsfalen.

Doel van de Albedascriptieprijs
Het doel van de Albeda scriptieprijs is de bestudering van vraagstukken op het gebied van arbeidsverhoudingen in het bijzonder in de publieke sector in het Hoger Onderwijs te bevorderen.

Leeropdracht Albeda leerstoel
De Albeda leerstoel is gevestigd aan de Universiteit Leiden en heeft ten doel "het verspreiden en vermeerderen van de wetenschappelijke kennis betreffende de arbeidsverhoudingen bij de overheid en het vervullen van een platformfunctie voor openbaar debat ter zake". De bijzondere leerstoel wordt ondersteund door het CAOP in Den Haag.

Aanvullende informatie
Verkrijgbaar bij Loes Spaans, beleidsmedewerker CAOP / secretaris Albeda leerstoel, bereikbaar op nummer 070-3765711 of l.spaans@caop.nl.

www.albedaleerstoel.nl; www.caop.nl
bijlage: integraal juryrapport 2007 (pdf, 69 K)


---