Partij van de Arbeid

Den Haag, 10 oktober 2007

Vragen van het lid Leerdam (PvdA) aan de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

over de zaak Natalee Holloway


1. Kent u het bericht dat enkele leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een verzoek hebben ingediend om een hoorzitting te houden over de rol van de FBI bij het onderzoek naar de verdwijning van Natalee Holloway?{1} (zie bijlage)


2. Is het al bekend of deze hoorzitting doorgaat en of oud politiecommissaris Gerold Dompig ook wordt uitgenodigd voor deze hoorzitting?


3. Wat is de stand van zaken met betrekking tot de second opinion dat de KLPD uitvoert op het onderzoek naar de verdwijning van Natalee Holloway en wanneer kunnen wij de resultaten van dit onderzoek verwachten?

{1} http://www.amigoe.com/artman/publish/artikel_35399.php

Bijlage:
Aruba
Onderzoek naar rol FBI in Holloway-zaak
9 Okt, 2007, 17:18 (GMT -04:00)
ORANJESTAD ­ Enkele leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben een verzoek ingediend om een hoorzitting over de rol van de FBI bij het onderzoek naar de verdwijning van Natalee Holloway. Vrijwel meteen na de verdwijning op 30 mei 2005 kwamen er zeven FBI-agenten naar Aruba. Volgens een verklaring van oud-politiecommissaris Gerold Dompig op videoband, was er sprake van tegenwerking en bedreiging. Vooral het onderzoek naar de directe familie van Holloway en naar de medescholieren en meegereisde begeleiders werd bemoeilijkt. De documentaire hierover van Renée Gielen werd uitgebreid belicht in Amigoe begin juli van dit jaar. Volgens Bon Dia heeft de groep congresleden een verzoek ingediend bij democratisch senator Patrick Leahy, de voorzitter van de juridische commissie in het Huis van Afgevaardigden om een hoorzitting te beleggen. Vooral het afwijzen van het verzoek om een onderzoek in te stellen naar de handel en wandel van Natalee's vader, 'Jug' Twitty, willen de congresleden belicht zien, aldus Tito Lacle, verslaggever van Bon Dia.