Gemeente Wijk bij Duurstede

Uitreiking Jeugdmedailles 2007

Op 3 oktober jongstleden zijn voor de eerste keer jeugdmedailles uitgereikt. De twee ontvangers zijn: Martine van Ginkel uit Langbroek (12 jaar) en Fatima Haddouti uit Wijk bij Duurstede (11 jaar).

Martine werd door de gemeente onderscheiden voor de persoonlijke en actieve inzet die zij levert aan haar directe familieleden, in tijden dat ze extra hulp nodig hebben. Op de foto staat zij samen met haar vriendinnen die haar ondersteund hebben en nog steeds doen. Ook Fatima ontving de jeugdmedaille voor haar actieve en persoonlijke inzet die zij heeft geleverd aan haar directe familieleden. Op de foto heeft Fatima zojuist de oorkonde in ontvangst genomen uit de handen van burgemeester Guus Swillens en raadslid Wil Kosterman. De enthousiaste inzet van Martine en Fatima wordt door hun familie en vriendinnen erg gewaardeerd.
Beide meisjes ontvingen naast de oorkonde een jeugdmedaille met inscriptie en een boekenbon.

Het college van burgemeester en wethouders wil met de jeugdmedaille de onderscheiden jeugdigen niet alleen in het zonnetje zetten, maar wil ook andere jeugdigen bewust maken dat zij iets voor anderen kunnen betekenen en hen stimuleren om dat ook te gaan doen.

In de verordening op de onderscheidingen van de gemeente Wijk bij Duurstede, vastgesteld op 1 januari 2007, staat dat ieder jaar jeugdigen kunnen worden voorgedragen voor een jeugdmedaille. Ook in 2008 worden er weer posters en flyers verspreid op scholen en bij verenigingen. Iedereen is dan in de gelegenheid een jeugdige van 6 tot 18 jaar uit de gemeente Wijk bij Duurstede voor te dragen. Je kunt iemand voordragen als deze een bijzondere prestatie heeft geleverd voor anderen of zich op een andere manier vrijwillig bovenmatig heeft ingezet voor de Wijkse samenleving. Een jury, bestaande uit de burgemeester en enkele personen die beroepsmatig met kinderen werken, beoordeelt de voordrachten en doet aanbeveling aan het college. Het college besluit tenslotte wie de jeugdmedaille krijgt uitgereikt.