Gemeente Woerden


* Persberichten

Veiligheid maak je samen, onveiligheid ook

10 okt 2007
Met deze gedachte in het achterhoofd spraken organisaties en gemeente in Woerden met elkaar op de veiligheidsconferentie. Welke ontwikkelingen worden gesignaleerd en wat kunnen we daar samen aan doen. Gemeente en organisaties hebben hierin een verantwoordelijkheid, evenals individuele bewoners.
De veiligheidsconferentie vormde het startpunt van het gemeentelijke integrale veiligheidsbeleid voor de komende jaren, waarin de gemeente regisseur is. Zij geeft richting, maakt keuzes in overleg met de partners en houdt de afstemming in de gaten. Aan de hand van een viertal thema's (woon- & leefomgeving, bedrijvigheid, jeugd en fysieke veiligheid) is een scala aan onveilige situaties besproken.

Onderwerpen van zorg waren onder andere het alcohol en drugsgebruik onder jongeren onder de 16 jaar. Hoe kunnen we deze groep bereiken en steunen? Hoe kunnen we ze op een goede manier aanspreken?

Woerden bruist! Veel evenementen maken Woerden levendig, maar ook meer kwetsbaar bij calamiteiten. Als er wat gebeurt op het drukke Kerkplein, kunnen de hulpdiensten er dan goed bij? Ook verkeersveiligheid had de aandacht. Er wordt vaak snel en roekeloos gereden. Ook binnen in de scholen moet het veilig zijn. Het gaat dan meer om sociale veiligheid. Worden kinderen gepest, al dan niet via MSN? Is er voldoende toezicht op het bezit van (steek)wapens?

Ruim zeventig aanwezigen, afkomstig uit verschillende organisaties gaven invulling aan een inspirerende avond. Het doel was met veiligheidspartners in het veld, zoals woningbouwverenigingen, scholen, Kamer van Koophandel, jongerenwerk en uiteraard brandweer en politie, de Veiligheidskoers voor de komende vier jaren concreter te krijgen.
En dat is gelukt!

Zie ook:

* Beeldverslag veiligheidsconferentie 2 oktober 2007 (online fotoalbum)
opent zich in een nieuw venster

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |