Gemeente Schagen

Scholierenveldloop in Schagen

Sportservice Schagen organiseert in samenwerking met atletiekvereniging TAS82 een scholierenveldloop voor kinderen van groep 1 t/m 8 van alle basisscholen uit de gemeente Schagen.

Op 10 oktober is de atletiekbaan in het Schagen het decor voor de tweede editie van de Scholierenveldloop in Schagen. Kinderen uit groep
1 t/m 8 van alle basisscholen uit Schagen kunnen zich voor dit evenement aanmelden.

Inschrijven kan via de school of via Sportservice Schagen, 0224-214774 of www.sportserviceschagen.nl.

Deelname aan de Scholierenveldloop is gratis. Alle scholen hebben inmiddels een uitnodiging voor deelname ontvangen met de inschrijfformulieren. Uiterlijk 28 september 2007 moet de inschrijving bij Sportservice Schagen binnen zijn.

De Scholierenveldloop is een mini-wedstrijdloop waarbij plezier voorop staat. De loop voor groep 3 t/m 8 gaat over een afstand van 1000 meter waarbij het parcours uitgezet wordt op en rondom de atletiekbaan. Voor de leerlingen van groep 1 en 2 wordt er een kortere route over de atletiekbaan uitgezet.

Er wordt in verschillende leeftijdscategorieën gestart waarbij de jongens en meisjes apart lopen. De start van de eerste groep is om 13.30 uur daarna steeds om de 10 minuten. Om 15.30 uur is het evenement afgelopen.

Aan de snelste 3 lopers per startgroep wordt direct na hun loop een prijs uitgereikt. Tevens wordt er een scholenklassement opgesteld. De school met de beste prestatie over alle categorieën, mag een jaar lang met de wisselbeker pronken.

Alle kinderen ontvangen voor hun deelname een herinnering. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sportservice Schagen (Marloes Gosman of Ciska Bosma), tel: 0224 - 214 774.