Ingezonden persbericht


Overzicht bijeenkomsten/publicaties oktober 2007
ter publicatie in agendaoverzichten

DEN HAAG, 1 oktober 2007 - In de maand oktober organiseert Nicis Institute de volgende bijeenkomsten:

10 oktober- Sociëteit de Witte, Den Haag
Nicis jaarconferentie 2007 'Wat maakt een stad tot prachtstad?' De steden in Nederland staan voor grote uitdagingen: aandachtswijken moeten prachtwijken worden. Hoe betrek je de juiste mensen en organisaties? Hoe schaar je iedereen achter het gezamenlijke belang? Welke keuzes moeten worden gemaakt? Welke acties moeten worden ingezet? Tijdens de Nicis Jaarconferentie 2007 op woensdag 10 oktober staan de factoren die een prachtstad maken centraal. Meer informatie:
http://www.nicis.nl/nicis/bijeenkomsten/2007/10/Nicis-jaarconferentie-2007_1003.html

11 oktober - Stadskantoor, Breda
Kennisatelier 'Bewust bouwen of slim slopen?'
Minder jongeren, meer ouderen en in totaal minder mensen. Dat is wat steeds meer gemeenten te wachten staat. De vraag komt dan op, doe hoe realistisch de groeidoelstellingen van gemeenten zijn? Wordt er wel woon- en kantoorruimte gebouwd die aan de vraag voldoet? Is er nog wel behoefte aan nieuwe bedrijventerreinen? En voor welke doelgroepen moeten gemeenten nu bouwen om ook in de toekomst uw gemeente leefbaar te houden? Meer informatie:
http://www.nicis.nl/nicis/bijeenkomsten/2007/10/11-oktober-bevolkingsprognoses_1002.html

18 oktober - Bethelkerk, Utrecht
Kennisatelier 'Gratis effecten! Nu verkrijgbaar bij de aanpak van uw toekomstige prachtwijk' Vaak wordt voor de herstructurering van probleemwijken sloop ingezet als instrument om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren. Net zo vaak staat men niet stil bij de mogelijke gevolgen van de fysieke herstructurering, zoals de zogenaamde waterbedeffecten. Problemen die men met sloop en wederopbouw wilde aanpakken verdwijnen niet, maar verplaatsen zich naar andere buurten, wijken of zelfs steden. http://www.nicis.nl/nicis/bijeenkomsten/2007/10/kennisatelier-waterbedeffecten-van-fysieke-herstructurering_1004.html

Oktober 2007 - publicaties

City journal - nummer 9
Verwachte publicatiedatum: 5 oktober 2007
In twee artikelen staan jongeren in het middelpunt. Ramon Spaaij maakte een internationaal vergelijkende studie naar voetbalgeweld. Waarom heeft Feyenoord een gewelddadig imago en het al even Rotterdamse Sparta in het geheel niet? Jongeren en stages staan centraal in de bijdrage van Meijer en Frietman. Onderwijs, vakopleidingen en bedrijfsleven opereren nogal ongecoördineerd, leert onderzoek in de vier grote steden. Galle en Van der Wagt nemen de fysieke woonomgeving onder de loep. Is deze geschikt voor oude mensen die nog willen deelnemen aan het dagelijkse leven?

Noot voor de redactie /