Time : 09:19:46
Date : 05 October 2007
Sender Name: CTB

WERELDBURGERS BEKENNEN KLEUR!

Kleur Bekennen en Annoncer la Couleur vieren 10-jarig bestaan

Kleur Bekennen en Annoncer la Couleur timmeren al tien jaar aan de weg om 'actieve wereldburgers' te maken van onze Belgische jongeren. In het afgelopen decennium hebben jaarlijks meer dan zevenhonderd scholen en tienduizenden kinderen en jongeren in de klas gewerkt rond mondiale thema's en wereldburgertrajecten afgelegd. Via allerhande activiteiten van maar liefst 150 verschillende organisaties worden vaak minder voor de hand liggende thema's zoals Noord-Zuid, duurzame ontwikkeling, vredeseducatie, mensenrechten en interculturaliteit in het onderwijs uitgediept. Leerkrachten kunnen terecht in zeven documentatiecentra om hun lessen volledig te doen aansluiten bij de alsmaar sneller globaliserende wereld. Kleur Bekennen en Annoncer la Couleur zijn best trots op deze resultaten. Hoog tijd dus om dat alles nog eens in de verf te zetten en een vernieuwd engagement te nemen om er de volgende tien jaar op
zijn minst even hard tegenaan te gaan.

Persontmoeting

Kleur Bekennen en Annoncer la Couleur organiseren op woensdag 10 oktober 2007 een persontmoeting, waarop de educatieve programma's van dit jaar worden voorgesteld en ook de nieuwste publicaties tegen het licht worden gehouden.

Woensdag 10 oktober 2007 om 11.00 uur, bij BTC, Hoogstraat 147, 1000 Brussel

Programma
11.00 uur : Inleiding
11.10 uur : Dirk Bocken en Olivier Balzat, coördinatoren van respectievelijk Kleur Bekennen en Annoncer la Couleur, geven een korte historische schets en lichten de toekomstperspectieven van beide programma's toe.
11.40 uur : Voorstelling van de nieuwste publicaties van Kleur Bekennen, onder meer '30 visies over wereldburgerschap' met bijdragen van wereldburgers uit het onderwijs, de educatieve en academische wereld (Mieke Van Hecke, Patrick Develtere, Rik Pinxten, Eric Corijn, Catherine Vuylsteke en Alida Neslo)
11.50 uur : Voorstelling van de nieuwe sensibiliseringscampagne van Annoncer la Couleur: "CoopérAction"
12.00 uur : Drink en hapje en ontmoeting met collega's uit de educatieve en onderwijssector.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen via: 0478 45 31 30 (Dirk Bocken) of via 10jaarkleurbekennen@btcctb.org
Voor meer informatie kunt u terecht op: www.kleurbekennen.be of www.annoncerlacouleur.be

OMTRENT BTC

BTC is het Belgisch agentschap voor ontwikkelingssamenwerking. Als openbare dienstverlener steunt BTC, in opdracht van de Belgische federale regering, en meer bepaald van de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, de ontwikkelingslanden in hun strijd tegen armoede. Dankzij zijn expertise op het terrein voert BTC ook opdrachten uit voor rekening van andere nationale en internationale organisaties die werken aan duurzame menselijke ontwikkeling.

Kleur Bekennen & Annoncer la Couleur

Kleur Bekennen en Annoncer la Couleur zijn educatieve programma's die mondiale vorming en actief wereldburgerschap in het onderwijs bevorderen, stimuleren en ondersteunen. Beide programma's passen in een samenwerkingsverband van de federale minister van Ontwikkelingssamenwerking, de Belgische Technische Coöperatie, de provinciebesturen en het Brussels Gewest.

URL: http://www.annoncerlacouleur.be http://www.kleurbekennen.be
http://www.btcctb.org

Link to Press Release - FR Link to Press Release - NL