Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 5 oktober 2007

Persuitnodiging

Officiële start Omgevingsproject Echten

Woensdag 10 oktober aanstaande vindt de officiële start plaats van het project "Omgevingsproject Echten". Doel van het project is herstel, onderhoud en behoud van het streekeigen karakter van het cultuurhistorisch waardevolle landschap. Het omgevingsproject is gericht op Echten en de omgeving even ten zuiden van Ruinen.

Programma:
10.00 uur: Ontvangst in café-restaurant de Molenhoeve nabij Echten. Daarna vertrekt het gezelschap richting landgoed Huize Echten. Onder leiding van twee gidsen wandelen de genodigden (waaronder dorpsbewoners, subsidieverstrekkers en grondeigenaren) langs cultuurhistorische waarden van het dorp. Ook wordt er stil gestaan bij werkzaamheden aan de gracht op het landgoed 'Huize Echten.

11.15 uur: Officiële openingshandeling door wethouder Liesbeth Koster bij de ingang van landgoed Huize Echten

Samenwerking
Het draagvlak voor het omgevingsproject is groot in Echten. Alle boeren werken mee en ook een groot deel van de overige grondeigenaren. Er is een werkgroep opgericht in meerderheid bestaande uit boeren. Verder zijn de overige dorpsbewoners vertegenwoordigd en Landschapsbeheer Drenthe. De gemeente De Wolden is opdrachtgever en is eveneens nauw betrokken bij het tot stand komen van het project en het onderhoud van de gemeentelijke eigendommen in het projectgebied. Daarnaast is de eigenaar van landgoed 'Huize Echten', Visio, betrokken bij het project. In het bijzonder in relatie tot de grachten die een opknapbeurt krijgen.


---