Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SAS en Teradata sluiten strategisch partnership

Gedreven door de markt investeren marktleiders in integratie van oplossingen en dienstverlening

Huizen, 10 oktober 2007 - SAS, marktleider op het gebied van business intelligence-software, en Teradata, wereldwijd leider op het gebied van enterprise data warehousing, kondigen een strategisch partnership aan. Door deze samenwerking profiteren klanten van de kennis van beide bedrijven. De samenwerking betekent dat beide bedrijven hun producten technisch integreren en dat er gezamenlijke marketing-, verkoop- en services-activiteiten worden ondernomen.

"De samenwerking van deze twee voormalige concurrenten combineert hun sterkste punten op het gebied van business analytics en enterprise data warehousing", aldus Dan Vesset, vice president Business Analytics IDC. "In-database analytics speelt een sleutelrol in de ontwikkeling ter verbetering van de efficiëntie en effectiviteit van business analytics-oplossingen. Enerzijds zorgt dit voor minder dataverplaatsing, anderzijds verbetert het beduidend de performance, waardoor IT-oplossingen beter en sneller ondersteuning bieden bij de te nemen bedrijfsbeslissingen."

SAS In-Database initiatief
De basis van de samenwerking onderstreept de recente aankondiging van het SAS® In-Database initiatief. Hiermee worden diverse componenten van de SAS-oplossingen en analytische processen geoptimaliseerd binnen de Teradata-database engine. Klanten kunnen hiermee SAS-functionaliteit en analytische functies beter uitnutten door deze direct en transparant door de core parallel processing engine, inherent aan Teradata's architecture, uit te laten voeren. Ook worden de branchespecifieke SAS-oplossingen voor financiële diensten en retail geoptimaliseerd met Teradata.

"Om voorsprong te behouden, is het zaak voor organisaties om gegeven de enorme groei van data te investeren in analytische oplossingen van klantinformatie, marketing, supply chain en risk tot finance, ICT en operations", zegt Jim Goodnight, chief executive officer (CEO) van SAS. "Deze aankondiging met Teradata is de eerste samenwerking binnen het In-Database initiatief van SAS. Een partnership die nieuwe mogelijkheden biedt voor bestaande en toekomstige klanten die geïnteresseerd zijn in het inzetten van SAS-oplossingen en analysekracht, samen met Teradata's toonaangevende database-engine."

Teradata's unieke vermogen om grote hoeveelheden data te verzamelen, bewerken, sorteren en aggregeren, creëert een goede omgeving voor data-integratie, business intelligence en analytics. Deze technologieën zijn de basis voor business analytics-oplossingen gericht op een specifiek zakelijk probleem. Financiële dienstverleners zijn bijvoorbeeld beter in staat om creditkaartfraude te analyseren, retailorganisaties kunnen beter hun logistieke proces beheren, en productiebedrijven kunnen eenvoudiger productieproblemen identificeren en zo kostbare productiefouten voorkomen.

"Onze samenwerking biedt ongekende mogelijkheden voor onze klanten. Zij profiteren van de gecombineerde krachten van een toonaangevende BI- en analytics-leverancier en de leider op het gebied van enterprise data warehousing", aldus Mike Koehler, president and chief executive officer van Teradata. "Samen bieden SAS en Teradata organisaties de mogelijkheid om hun data strategisch in te zetten. We zien een toenemende klantvraag om de verwerking en het gebruik van data te optimaliseren binnen de onderneming."

De eerste reacties van klanten zijn zeer positief. Zo zegt Thomas Tileston, vice president of Business Decision Support van Warner Home Video: "Met het integreren van SAS- en Teradata-technologieën hebben wij ons verwerkingstijd binnen ons forecastingmodel verlaagd van 36 uur naar één uur en 15 minuten."

SAS en Teradata hebben ook een Centre of Excellence (COE) opgericht. Dit gezamenlijke team van solution architects en technical consultants zorgt ervoor dat klanten meer uit huidige en toekomstige SAS en Teradata IT-infrastructuur halen.

Meer informatie over In-Database Processing is te lezen in het originele Engelstalige bericht via onderstaande link: http://www.sas.com/news/preleases/100807/IndatabaseProcessing.html .

Over Teradata
Teradata Corporation (NYSE: TDC) is werelds grootste bedrijf gericht op het verhogen van intelligentie via datawarehousing en enterprise analytics. Teradata zit in meer dan 60 landen en online via www.teradata.com

Over SAS
SAS is marktleider op het gebied van business intelligence- en geavanceerde analytische software en dienstverlening. Meer dan 43.000 organisaties gebruiken SAS´ software om hun prestaties te verbeteren door grote hoeveelheden gegevens inzichtelijk te maken om zo sneller accurate zakelijke beslissingen te nemen; winstgevender relaties te ontwikkelen met leveranciers en klanten; wet- en regelgeving na te leven; baanbrekend onderzoek te verrichten en betere producten te ontwikkelen. SAS biedt naast branchespecifieke ook generieke oplossingen en is toonaangevend in data-integratie, data-opslag en geavanceerde business intelligence toepassingen vanuit een enterprise intelligence platform.

SAS levert haar klanten al sinds 1976 The Power to Know. De onderneming groeit continu en is vanaf de oprichting winstgevend. Jaarlijks investeert SAS 26 procent van de omzet in Research & Development; meer dan het dubbele van wat concurrenten investeren. Wereldwijd werken ruim 10.000 medewerkers bij SAS, van wie 3.400 in Europa. SAS is sinds 1986 actief in Nederland. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Huizen op landgoed 'Oud-Bussem', waar ruim 100 medewerkers werken. Meer informatie is te vinden op www.sas.com/nl.

Meer informatie voor de pers:
SAS Nederland
Sanjay Korteweg
t: (035) 699 68 92
e: sanjay.korteweg@snl.sas.com

PublieksWerk B.V.
Marije Verdouw
t: (020) 486 21 39
e: sas@publiekswerk.nl