Ingezonden persbericht


Quintiq benoemt nieuwe directeuren voor business-units in China, Maleisië en Verenigde Staten

s-Hertogenbosch, 10 oktober 2007 Quintiq, leverancier van software voor Advanced Planning and Scheduling (APS), heeft drie nieuwe directeuren benoemd voor zijn business-units in China, Maleisië en de Verenigde Staten. Quintiq onderstreept hiermee zijn groeiambities op de internationale markt.

Joachim Arts is per 1 juni 2007 benoemd tot algemeen directeur van de business-unit Noord-Amerika. Deze is gevestigd in Wayne, Pennsylvania in de Verenigde Staten. Arts is verantwoordelijk voor marketing & sales en het verder vergroten van de groei in Noord-Amerika. Arts begon zijn carrière bij Quintiq eind 2004 als Marketing Manager. Vanaf eind 2005 was Arts directeur van de business-unit Logistics. In deze functie hield hij zich bezig met het aansturen van het logistieke verkoopteam, dat zich voornamelijk richt op planningoplossingen voor wegtransport, express, retail en rail.

Arts: De komende jaren willen we in Amerika een jaarlijkse omzetgroei realiseren van 50 procent. In de afgelopen twee jaren heeft de businessunit zich voornamelijk beziggehouden met productieplanning voor klanten als Alcoa, Alcan, Mittal Arcelor en Novelis. Vanaf juni 2007 zijn we ook gestart met het op de markt brengen van onze industry solutions voor workforce optimization en logistiek. De business-unit Noord-Amerika is volledig autonoom met een eigen consultingteam, Sales & Marketing- en Support-afdelingen. Het bijbenen van de huidige groei is wel de grootste uitdaging. Het is moeilijk om goede mensen te vinden voor de uitvoering van projecten. Gelukkig hebben we goede relaties opgebouwd met universiteiten als Princeton, Penn State en andere.

Enno Peters is per 1 januari 2008 benoemd tot algemeen directeur van de business-unit China in Sjanghai. Peters werkt vanaf mei 2004 bij Quintiq Nederland als Manager Customer Service. Quintiq gaf hem de kans in deze Chinese stad een vestiging op te zetten, nadat was vastgesteld dat er voor Quintiq een grote markt in deze regio is. Besloten werd een business-unit te openen, die naast China ook Japan en Korea omvat.

Peters: Mijn werkzaamheden bij Quintiq zijn in de afgelopen jaren sterk veranderd. Van een specialistische consultantrol ben ik doorgegroeid naar projectmanager en nu dus algemeen directeur van de nieuwe business-unit. Ik ben zeer gemotiveerd om de vele Chinese bedrijven in deze markt te helpen met onze krachtige technologie, en hiermee Quintiq een gezonde groei te geven in deze regio. De vraag van de metaalindustrie in China naar Advanced Planning and Scheduling groeit nog steeds.

Coen Verberk is per 1 januari 2008 benoemd tot algemeen directeur van de business-unit Asia Pacific in Kuala Lumpur, Maleisië. Hiervoor was Verberk Managing Consultant en Senior Sales Executive bij Quintiq. Voor hij bij Quintiq ging werken, was Verberk Consultant Decision Support Systems bij de KLM. Verberk studeerde Toegepaste Wiskunde aan de Technische Universiteit van Eindhoven.

Verberk: Mijn doel is met de nieuwe businessunit in Zuid-Oost Azie net zo succesvol te worden als in Europa en Amerika. We zullen ons daarbij primair focussen op de industrieën waarvoor we bewezen hebben een van de beste leveranciers te zijn van Advanced Planning and Scheduling-oplossingen."

# # #

Quintiq
Quintiq in s-Hertogenbosch ontwikkelt en levert software waarmee bedrijven hun bedrijfsprocessen en samenwerking met klanten kunnen optimaliseren. De geavanceerde planning-, scheduling- en supply chain-optimalisatiesoftware van Quintiq stelt bedrijven in staat om verschillende bedrijfsprocessen te integreren en zo hun rendement te vergroten. Quintiq heeft kantoren in Duitsland, Groot-Brittannië, Verenigde Staten, Maleisië en China. Quintiq werd in 1997 opgericht en heeft sindsdien wereldwijd meer dan 200 implementaties op zijn naam staan. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.quintiq.com.



Ingezonden persbericht