Ingezonden persbericht


Persbericht

SWsoft virtualisatietechnologie helpt STRATO bij het optimaliseren van de serverinfrastructuur en stroomlijnen van 10.000 virtuele omgevingen

STRATO reduceert stroomverbruik per klant met 30 procent

Herndon, USA, 10 oktober 2007 STRATO, de op één na grootste hostingleverancier van Europa, zorgt continu voor uitbreiding en verbetering van de datacenters voor betere efficiency, lager stroomverbruik en energiebesparing. Door de SWsoft Virtuozzo-virtualisatieoplossing te implementeren kon STRATO het aantal klanten op een enkele server met 30 procent verhogen en het beheer van 10.000 virtuele omgevingen stroomlijnen.

STRATO bedient meer dan een miljoen klanten met maatwerkoplossingen die voldoen aan hun specifieke eisen van webhosting en virtuele of dedicated servers tot complete webshops. De vraag naar virtuele omgevingen groeit het snelst en omvat inmiddels de capaciteit van een derde van de ruim 30.000 STRATO-servers. Binnen de recente uitbreiding van de twee datacenters in Berlijn en Karlsruhe heeft STRATO het serverbeheer geoptimaliseerd met behulp van SWsoft-oplossingen. Hierdoor is de efficiency van de virtuele omgevingen verbeterd en het stroomverbruik per klant met 30 procent gedaald.

SWsoft s oplossingen voor virtualisatie en automatisering sluiten perfect aan op onze behoeften , aldus Julien Ardisson, CTO bij STRATO AG. Ze garanderen dat onze klanten de beloofde capaciteit ontvangen voor hun virtuele omgeving ongeacht de fysieke server. Daarnaast kunnen we, door de inzet van Virtuozzo, de individuele eisen van onze klanten flexibeler tegemoet komen.

SWsoft Virtuozzo verschilt van traditionele hardwarevirtualisatieoplossingen doordat het een enkel Windows- of Linux-besturingssysteem (of operating system, OS) dynamisch opdeelt in zeer efficiënte en schaalbare virtuele omgevingen of containers . Virtuozzo is de enige virtualisatieoplossing waarmee tientallen tot honderden containers direct en automatisch echte hardware kunnen benutten. Dit resulteert in uitzonderlijke datacenter-efficiency wat betreft beheer, ROI en energiegebruik.

Door Virtuozzo virtuele omgevingen in te zetten in plaats van dedicated fysieke servers verlaagt STRATO de Total Cost of Ownership en besparen zij energie , aldus Soeren von Varchmin, managing director European and Asian Operations bij SWsoft.

STRATO-klanten profiteren door service uptime en hogere prestaties

SWsoft s automatiseringsoplossingen omvatten de meeste standaard beheertaken zoals het bieden en installeren van updates voor virtuele omgevingen. Daarnaast bieden ze de klanten van STRATO maximale uptime en prestaties van de diensten. Tijdens onderhoud en piekdrukte kunnen taken bijvoorbeeld worden verplaatst naar andere fysieke servers zonder onderbreking bij de eindgebruiker.

Met SWsoft Virtuozzo kan STRATO eenvoudig omgaan met pieken in de vraag vanuit klanten en alle beschikbare hardwarebronnen inzetten voor maximale servicekwaliteit. Virtuozzo biedt uitgebreide mogelijkheden voor het beheren van hardwarebronnen zodat de beschikbare bronnen in real-time opnieuw kunnen worden toegewezen op momenten van extreme drukte.

Virtuozzo verlaagt energieverbruik

STRATO hecht veel waarde aan energiebesparende technologie en heeft de afgelopen 18 maanden het energieverbruik per klant met 30 procent weten te verlagen. Dit is bereikt door de combinatie van SWsoft-beheersoftware, intelligente constructie van de serverruimte en energiezuinige hardware met de laatste verbeteringen van Sun Microsystems en AMD.

Vanaf januari 2008 zal STRATO alleen nog elektriciteit afkomstig van vernieuwbare bronnen gebruiken, wat een vermindering van de koolstofdioxide-uitstoot van 15.000 ton betekent. Dit komt overeen met de elektriciteitsconsumptie van 5.000 4-persoons huishoudens.

Over SWsoft

SWsoft is een wereldwijd leider op het gebied van software voor serverautomatisering en virtualisatie waarmee consumenten, bedrijven en service providers hun gebruik van technologie kunnen optimaliseren. De software van de onderneming wordt ingezet op ruim 130.000 servers en 600.000 desktops wereldwijd. De productlijn van SWsoft wordt onder andere gevormd door Virtuozzo - de meest gebruikte software voor besturingssysteemvirtualisatie, Parallels - het meest gebruikte product voor desktopvirtualisatie en Plesk het meest gebruikte server control panel. De onderneming is opgericht in 1999 en heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa en Azië.