Giep Franzen Fellowship ingesteld aan de Universiteit van Amsterdam


AMSTERDAM, 20071010 -- Vandaag heeft de Stichting Giep Franzen Fellowship in samenwerking met de afdeling Communicatiewetenschap van de Universiteit van Amsterdam het Giep Franzen Fellowship geïnstalleerd. Met dit Fellowship wil de stichting stimuleren dat het wetenschappelijke werk dat Giep Franzen als bijzonder hoogleraar Commerciële Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam heeft verricht, wordt voortgezet. Jaarlijks zal een andere internationale wetenschapper op het terrein van merken en communicatie gevraagd worden zich voor een korte periode als visiting professor te verbinden aan de Universiteit van Amsterdam en zich vanuit dien hoofde bezig te houden met onderzoek, onderwijs en lezingen voor het vak.

De eerste visiting professor is Patrick de Pelsmacker, hoogleraar Marketing aan de Universiteit van Antwerpen. Zijn eerste activiteiten als Fellow van de Giep Franzen Fellowship staan gepland voor voorjaar 2008.

De Stichting Giep Franzen Fellowship is opgericht om de invloed van Giep Franzen als ondernemer, inspirator en wetenschapper op het vakgebied van commerciële communicatie te onderstrepen. Zijn niet aflatende inspanning om de praktijk met de theorie te verbinden werkt inspirerend op een grote groep praktijkbeoefenaars. De Stichting wil via het Giep Franzen Fellowship blijvend aandacht vragen voor het belang van wetenschappelijk onderbouwd merkenbeleid. Hierbij wordt samengewerkt met The Amsterdam School of Communications Research ASCoR, het Media & Communicatie Instituut van de afdeling Communicatiewetenschap van de Universiteit van Amsterdam en de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Commerciële Communicatie (SWOCC). Giep Franzen is onlangs 75 jaar geworden.

De initiatiefnemers van de Stichting Giep Franzen Fellowship zijn Mayke van Keep, Jan Lantink, Diny van Rijn en Wim de Roos. Het curatorium bestaat uit prof. dr. Fred Bronner en prof. dr. Edith Smit namens de Universiteit van Amsterdam en Goos Geursen en drs. Wim de Roos namens de Stichting Giep Franzen Fellowship.





Van Keep