Connect International wint De Transparant Prijs 2007


DEN HAAG, 20071011 -- Op woensdag 10 oktober heeft Morris Tabaksblat in Madurodam in Den Haag De Transparant Prijs 2007 uitgereikt. Connect International, een Leidse stichting die zich richt op het organiseren van kleinschalige en duurzame zelfhulpprojecten in ontwikkelingslanden, won de prijs in de categorie kleine instellingen. De Transparant Prijs wordt georganiseerd door PricewaterhouseCoopers in samenwerking met Stichting Civil Society en is bestemd voor de Nederlandse charitatieve instelling die het meest inzichtelijke en onderscheidende jaarverslag presenteert. War Child werd uitgeroepen tot overall prijswinnaar, in andere categorieën behoorden Oranje Fonds, en Net4Kids tot de prijswinnaars.

Jeroen van den Brink, voorzitter van Stichting Connect International, nam de prijs in ontvangst. In zijn dankwoord benadrukte hij dat Connect International transparantie en betrouwbaarheid van de verantwoording van projecten hoog in het vaandel heeft staan. De financiers en donateurs hebben het recht om te weten wat er met hun geld gebeurt. Van den Brink prees voorts het vele werk dat Tom de Veer, de oprichter en directeur van Connect, heeft verricht. De Veer verblijft op dit moment voor veldwerk in Afrika, en kon niet bij de prijsuitreiking aanwezig zijn. Naast De Veer bedankte Van den Brink alle vrijwilligers die het succes van Connect International mogelijk hebben gemaakt, aangezien de organisatie bijna volledig op vrijwilligers draait.

Het oordeel van de jury luidt als volgt: "Stichting Connect International organiseert kleinschalige en duurzame zelfhulp projecten in ontwikkelingslanden. Stichting Connect International heeft dit jaar voor het eerst meegedaan en is gelijk genomineerd hetgeen een knappe prestatie is. Het verslag is zeer volledig qua informatie. Het geeft goede analyses van de behaalde en geplande resultaten en een diepgaande toelichting met betrekking tot de governance structuur inclusief een toelichting op de naleving van de Code Wijffels hetgeen voor kleine instellingen niet verplicht is. Het verslag is qua lay-out en toonzetting zakelijk van karakter. De connectie naar de lezer kan verbeterd worden door nog meer te laten zien van het karakter van de instelling en wat de steunverlening doet met de projectpartners."

De Transparant Prijs is oorspronkelijk een initiatief van PricewaterhouseCoopers en de Donateursvereniging. Vanaf 2007 wordt De Transparant Prijs door PwC georganiseerd in samenwerking met de Stichting Civil Society (SCS). Mede door de voorbeeldfunctie en het competitie-element draagt De Transparant Prijs bij aan kwaliteitsverbetering en positieve beeldvorming in en rondom de charitatieve sector.

Het initiatief voor De Transparant Prijs wordt ondersteund door de VFI, brancheorganisatie van erkende goede doelen, het Instituut voor Sponsoring en Fondsenwerving (ISF), De Fondsen In Nederland (FIN) en het Ministerie van Economische Zaken.





Stichting Connect International