Antillenhuis


Politiek overleg in Den Haag over Staatkundig Structuur



Na een onderhoud vandaag in Den Haag van Staatssecretaris Ank Bijleveld met de delegatieleiders van de Antilliaanse regering, Sint Maarten en Curaçao, volgde vanmiddag in een vergaderzaal in het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) een informeel overleg en een bespreking tussen de delegaties en hun adviseurs over de resterende geschilpunten op gebied van Financiën, Rechtspleging, Rechtshandhaving en Constitutionele Zaken.

Aan de besprekingen hebben namens de Nederlandse Antillen plaatsgenomen de Minister-president Emily de Jongh-Elhage, de minister van Financiën Ersilia De Lannooy, de minister van Constitutionele Zaken Ronald Duncan, de Minister van Justitie David Dick, Staatssecretaris Hubert Martis en de Gevolmachtigde Minister Paul Comenencia en adviseurs.

Namens Curaçao was aanwezig de gedeputeerde van Staatkundig Structuur Zita De Jesus-Leito en haar adviseurs en namens Sint Maarten de gedeputeerde van Staatkundig Structuur Sarah Wescott-Williams en haar adviseurs.

Namens Nederland was aanwezig de Staatssecretaris belast met Koninkrijksrelaties Ank Bijleveld en haar adviseurs.

Met het welslagen van het overleg is een nieuwe stap gezet in de richting van de ontmanteling van het Land de Nederlandse Antillen en de creatie van twee nieuwe landen binnen het Koninkrijk, namelijk het Land Sint Maarten en het Land Curaçao.

Woensdag keren de delegatieleden weer terug naar de Nederlandse Antillen.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie en/of persfoto's gelieve contact op te nemen met de voorlichter / woordvoerder van het Antillenhuis via e-mail: serphos@kgmna.nl

---

Gepubliceerd op: 09-10-2007 Bron: Antillenhuis