NEN


Europees project over zorgverlening door specialisten van hoortoestellen

dinsdag 9 oktober 2007, 14:00

Een nieuwe projectgroep gaat van start over zorgverlening door specialisten van hoortoestellen. NEN nodigt alle geïnteresseerde belanghebbende partijen om mee te praten over het onderwerp. Deze groep zal het Nederlandse standpunt in het proces vertegenwoordigen en heeft invloed op de ontwikkeling van het document.

Aanleiding
Een van de consequenties van de vergrijzing in Europa is de toenemende vraag naar zorgverlening en service door specialisten van hoortoestellen. Het is van groot belang dat de zorgverlening in dit veld goed is. Ook is het belangrijk dat de kwaliteit in Europa gewaarborgd is. Slechte zorgverlening kan van invloed zijn op de gezondheid en het welbevinden van mensen.

Gezien het belang van het onderwerp heeft AFNOR (het Franse normalisatie-instituut) in samenwerking met de Association of European Hearing Aid Acoustians (AEA) het initiatief genomen om Europese afspraken te maken en deze in een document vast te leggen.

Afspraken
Naar aanleiding van het voorstel is Europese een projectgroep opgericht. In het document komen afspraken over kwaliteitseisen. Ook wordt in het document ingegaan op eisen die worden gesteld aan zorgverlening door specialisten van hoortoestellen. Hierbij gaat het onder andere om informatievoorziening, het volgen van de cliënt, zorgverlening op maat en klanttevredenheid.

Projectgroep in Nederland
NEN nodigt geïnteresseerde, belanghebbende partijen uit te reageren op dit bericht. Begin 2008 wordt een bijeenkomst georganiseerd om een Nederlandse projectgroep op te richten. Deze groep spiegelt de ontwikkelingen op Europees niveau en heeft invloed op de uiteindelijke inhoud. Het officiële Nederlandse standpunt wordt ook in deze groep vastgesteld.

Deelname en informatie
Voor deelname en informatie kunt u contact opnemen met mevrouw drs. S. Lalout, e-mail saliha.lalout@nen.nl of telefoon (015) 2690431.