Deelgemeente Charlois Rotterdam

Deelgemeentepagina 10 oktober 2007

In pdf ( 3,09 mb) en in tekst


· Besluiten dagelijks bestuur


· Aanvragen bouwvergunningen


· Aanvragen kapvergunningen


· Raadstafel op 15 oktober


· Bureau Zuidplein gesloten


· Jongeren zorgen voor veiligheid in Zuidwijk


· Zuid Pakt Uit! Week: Stadsfeest op Zuid


· Convenant Beheer De Schuilplaats ondertekend


· Vier plekken voor bladafval


· Charlois zoekt contact met bedrijfsleven


· Verdwijnende putdeksels

Besluiten Dagelijks Bestuur

Besluiten die het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois neemt, kunnen ook anderen dan de direct belanghebbenden aangaan. De Algemene Wet Bestuursrecht en diverse andere wetten en verordeningen geven belanghebbenden de mogelijkheid om een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift in te dienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie.

Hier vindt u een opsomming van besluiten waarbij belangen van derden betrokken kunnen zijn.

Het dagelijks bestuur heeft in de afgelopen periode onderstaande besluiten genomen:

Algemene Plaatselijke Verordening:

Vergunning verleend:

1. aan de Nationale Postcodeloterij voor het innemen van een standplaats met de IJsprijs Scoopbus op een locatie nabij de Nettomarkt (Pleinweg 156-172) op maandag 8 en dinsdag 9 oktober 2007 van 10.00 uur tot 17.00 uur en voor het instellen van een parkeerverbod voor twee parkeerplaatsen tegenover de ingang van de Nettomarkt (besluit 4 oktober 2007);

2. aan Winkeliersvereniging Stichting Vitaal Pendrecht voor het houden van een braderie op zaterdag 6 oktober 2007 van 08.00 uur tot 19.00 uur op het trottoir van Plein 1953, langs de Krabbendijkestraat (beide zijden) en het trottoir van de Slinge en voor het gebruiken van een geluidsinstallatie (besluit 4 oktober 2007);

3. aan Stichting Wielersport Promotie Rotterdam (WPR) voor het organiseren van de Pendrecht Races op het Plein 1953 op zaterdag 6 oktober 2007 van 14.00 uur tot 17.00 uur (besluit 4 oktober 2007);
4. aan OBS Over De Slinge voor het houden van sportactiviteiten en het gebruiken van een geluidsinstallatie op dinsdag 9 oktober 2007 van 08.00 uur tot 12.00 uur in verband met de opening van het vernieuwde peuter- en kleuterplein, schoolsportplein en schoolsportvereniging aan de Sommelsdijkstraat 19 (besluit 4 oktober 2007).

Besluiten hoofd sector Bouw- en Woningtoezicht Rotterdam namens het dagelijks bestuur:

Woningwet:

Vergunning verleend:


1. voor het plaatsen van een lichtreclame aan de Twentestraat 70-88 (besluit 20 september 2007).

Website

Deze besluiten worden ook gepubliceerd op de website van de deelgemeente: www.charlois.rotterdam.nl U vindt ze onder het menu Actueel - Bekendmakingen. U kunt daar ook de besluiten van eerder datum raadplegen (tot ca. 6 weken terug).

Bezwaar maken

Tegen bovengenoemde besluiten kunt u een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift indienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie. Dit dient te gebeuren binnen zes weken, gerekend vanaf de dag na bekendmaking van het besluit.

Nadere inlichtingen over het desbetreffend besluit, onder andere over de precieze datum van bekendmaking, kunt u verkrijgen bij het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11. Tel. 410 74 10. Daar kunt u tevens meer informatie krijgen over de wettelijke mogelijkheden tot indiening van een bezwaar/beroepschrift.

Voorlopige voorziening

Diegenen die van mening zijn dat de onmiddellijke uitvoering van een besluit niet dient plaats te hebben, kunnen -naast het indienen van een bezwaarschrift- een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Stuur een afschrift van het besluit waarvoor u een voorziening vraagt evenals een afschrift van het door u ingediende beroepschrift mee met uw verzoek.

Aanvragen bouwvergunningen

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois maakt in het kader van art. 41 van de Woningwet bekend dat de volgende aanvragen voor een bouwvergunning zijn ingediend:


1. voor het gedeeltelijk veranderen van een opslagruimte, Wolphaertsbocht 76 B;

2. voor het plaatsen van reclame, Nederhorst 75.

Bovengenoemde plannen moeten nog volledig worden beoordeeld.

Informatie over de voortgang van bovengenoemde plannen kan worden verkregen bij het Secretariaat Bouwtoezicht, Galvanistraat 15, tel. 489 49 66, 489 55 88 of 489 64 37.

De status van de afhandeling van een bouwaanvraag kunt u ook inzien op de website: http://www.statusbouwaanvraag.cimplex.nl/. U moet dan wel beschikken over een inlogcode. Die wordt aan betrokkenen verstrekt via de ontvangstbevestiging door dS+V. Wie niet beschikt over de inlogcode kan wel zoeken ( bijvoorbeeld op postcode) welke bouwaanvragen er gedaan zijn in dat gebied. De meest actuele staan bovenaan.

Rotterdam, 10 oktober 2007

Namens het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois,

H. Goedhart

Directeur dS+V

Aanvraag kapvergunning

In het kader van art. 4.4.6 van de Algemene Plaatselijke Verordening maakt het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois bekend dat de volgende aanvraag voor een kapvergunning is ingediend:


1. voor het snoeien van een boom in de achtertuin Lepelaarsingel 103 A. De boom is heel hoog en de takken beslaan vier huizen. Hij neemt veel (zon)licht weg en kan eventueel schade aanrichten bij storm. Het is de bedoeling de boom ongeveer voor ¾ te snoeien.

Bovenstaande aanvraag ligt tot en met woensdag 24 oktober 2007 ter inzage ter secretarie van de deelgemeente Charlois, Boerhaavestraat 11 (Afdeling Centrale Ondersteuning Wijkzaken).

Raadstafel op 15 oktober

Op maandagavond 15 oktober aanstaande houdt de Charloise deelraad een raadstafel in de Waalhavenzaal (souterrain) van de secretarie van de deelgemeente Charlois, Boerhaavestraat 11. Aanvang 19.30 uur.

De Raadstafel staat geheel in het teken van het volkstuinenbeleid. Enerzijds is er een beleidsnotitie van het dagelijks bestuur, anderzijds ligt er een adviesnota van de werkgroep Volkstuinen van de deelraad. Beide zullen uitgebreid worden besproken.

Agenda:


1. Opening, mededelingen en inleiding op de raadstafel door de dagvoorzitter.


2. Volkstuinen: het dagelijks bestuur aan het woord (presentatie door Lionel Martijn, dagelijks bestuurder, over de beleidsnota Volkstuinen)


3. Volkstuinen: de volkstuinverenigingen zelf aan het woord


4. Inventarisatie van de vragen bij de partijen

PAUZE


5. Reactie van de portefeuillehouder


6. Vragen fracties (2^e termijn)


7. Het laatste woord: Volkstuinders


8 Sluiting (omstreeks 22.15 uur)

Natuurlijk bent u van harte welkom tijdens deze raadstafel. Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met de griffie van de deelraad Charlois, tel. 010 410 74 43.

Bureau Zuidplein gesloten

Sinds begin deze maand is politiebureau Zuidplein gesloten. De komende twee jaar wordt het politiebureau ingrijpend verbouwd. Het vernieuwde gebouw krijgt meer ruimte en meer voorzieningen.

Aangiften

Voor aangiften en vragen kunt u terecht bij Politiebureau Slinge, Slinge 162. Bureau Slinge is zeven dagen per week geopend van 8.00 tot 22.00 uur. Van eenvoudige delicten, zoals bijvoorbeeld fietsendiefstal, kunt u ook aangifte doen via internet: www.politie-rijnmond.nl

De politie is altijd telefonisch bereikbaar via 112 (als elke seconde telt) en via 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Jongeren zorgen voor veiligheid in Zuidwijk

Ongeveer twintig werkloze jongeren tussen 18 en 24 jaar krijgen een baan om te zorgen voor veiligheid en rust in
herstructureringsgebieden.

De jongeren gaan drie dagen per week werken als toezichthouder en gaan één dag per week naar school. Binnen twaalf maanden moeten zij een startkwalificatie beveiliging 2 behalen.

De taak van de jongeren is om vreemde situaties te signaleren en mensen aan te spreken op onbehoorlijk gedrag. Dit doen zij in samenwerking met de wijkhuismeesters van Vestia en de politie. Ze worden vooral ingezet in de avonduren en de weekenden. De jongeren worden begeleid en gecoached op de werkplek en de politie zorgt voor de opvolging van hun meldingen.

Eerdere ervaring met Watch Out in Vlaardingen zijn zeer positief. Daar heeft een groot aantal jongeren, na het behalen van het diploma, aansluitend een andere baan gevonden. Daarbij ondervonden bewoners in de buurt beduidend minder overlast en was er minder sprake van vernielingen.

De jongeren krijgen allemaal een betaalde baan. De werving van de jongeren gaat in samenwerking met het Jongerenloket Rotterdam. De eerste deelnemers zijn al bekend. Uiteindelijk start per 1 november een groep van 12 jongeren vanuit de locatie Hijkerveld 86 in Zuidwijk.

Watch Out is een samenwerking tussen de gemeente, deelgemeente Charlois, de politie, DAAD en corporatie Vestia. Het project wordt uitgevoerd door Service Dienst Werk in samenwerking met Enter Werk.

Zuid Pakt Uit! week

Stadsfeest op Zuid

Op zaterdag 13 oktober viert Zuid feest op het Afrikaanderplein met het Stadsfeest op Zuid. Een feest met theater en muziek aan de markt, kinderatelier, fotos en verhalen van Zuid, stadsontdekkingstochten, informatiemarkt, jongerenpodium Afri/5314 en natuurlijk eten en drinken.

I love RZ boodschappentas

Zuid heeft kansen en Zuid is volop in beweging. Als bewoner van Zuid kunt u dat laten zien door de inmiddels bekende I love RZ boodschappentas te gebruiken.

Alle bezoekers van het Stadsfeest op Zuid ontvangen de I love RZ boodschappentas. Dus kom tussen 11.00 15.30 uur naar het Afrikaanderplein. Wees er snel bij, want op = op

Convenant Beheer De Schuilplaats ondertekend

Op 3 oktober hebben wethouder mevr. J Kriens, deelraadsvoorzitter de heer D. Lockhorst, de heer G. van Zanen van CVD en mevr. M. Vis, districtschef politie Rotterdam-Rijnmond een convenant Beheer Sociaal Pension De Schuilplaats ondertekend.

Bij De Schuilplaats vinden kwetsbare dak- en thuislozen, veelal met psychiatrische, psychosociale, of verslavingsproblemen, onderdak. Zij krijgen er structuur, veiligheid en persoonlijke ondersteuning. CVD de Schuilplaats biedt plaats aan maximaal 30 bewoners.

Omdat in het verleden enige keren sprake is geweest van overlast vanuit De Schuilplaats, hebben gemeente, deelgemeente, politie en CVD afgelopen periode intensief samengewerkt om de overlast rondom het pension effectief te bestrijden en de zorg aan de bewoners te intensiveren

De afspraken die zij gemaakt hebben zijn vastgelegd in dit convenant. Doel is om in de toekomst dergelijke overlast zoveel mogelijk te voorkomen, de veiligheid van de bewoners in de omgeving te bevorderen en ervoor te zorgen dat de bewoners van De Schuilplaats beschermd en veilig in de buurt kunnen wonen.

Een van de afspraken is dat een beheerscommissie wordt ingesteld, die is belast met het bevorderen van de veiligheid rondom het sociaal pension.

Vier plekken voor bladafval

Het is herfst en de blaadjes vallen inmiddels weer in ruime mate van de bomen. Medewerkers van Roteb zijn dus dagelijks bezig bladafval op te ruimen.

Evenals in voorgaande jaren worden voor de tijdelijke opslag van dit bladafval in de deelgemeente Charlois vier plekken ingericht. De eerste komt naast sporthal Wielewaal aan de Brammertstraat, een tweede bij CVV-Mercurius aan de Groene Kruisweg en een derde bij BZC/95/Snelwiek aan de Oldegaarde. De vierde komt op het parkeerterrein van het voormalig Zwembad Heijplaat. Voor deze bladinzamellocaties wordt 20 m2 - drie parkeervakken- omheind met hekken

Hier verzamelt Roteb drie maanden lang in oktober, november en december- het afgevallen blad. Tweemaal per week worden deze bladinzamellocaties door Roteb leeggeruimd.

Boete

Het is overigens natuurlijk niet de bedoeling dat bewoners zelf afval naar de bladinzamelplekken brengen. In de voorgaande jaren kwam het nogal eens voor dat op de locaties ander afval tussen het blad werd gestort. Dit wordt niet door de vingers gezien; . Roteb controleert de locaties dagelijks en Stadstoezicht surveilleert regelmatig en beboet overtreders

Charlois zoekt contact met bedrijfsleven

De deelgemeente Charlois zoekt contact met het Charloise bedrijfsleven. De maand oktober staat voor dagelijks bestuurder Lionel Martijn daarom in het teken van bedrijfsbezoeken. Als portefeuillehouder Sociale en Economisch Zaken brengt hij samen met de deelgemeentelijke bedrijfscontactfunctionaris Hidde Wiersma een bezoek aan een twintigtal bedrijven in en om Charlois.

In het kader van Pact Op Zuid gaan de drie deelgemeenten op Zuid Charlois, Feijenoord en IJsselmonde- elk op bezoek bij bedrijven in hun gebied.

Doel is natuurlijk de banden tussen de deelgemeente en het bedrijfsleven te verstevigen. Daarnaast is het belangrijk om van elkaar te horen wat er speelt en wat deelgemeente en bedrijven voor elkaar kunnen betekenen.

Daarbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan
werkgelegenheidsbevordering en het aanbieden van stageplekken voor scholieren uit de deelgemeente. Bij bedrijfsbezoeken in het verleden is al gebleken dat bedrijven graag iets willen betekenen voor de omgeving waarin zij gevestigd zijn.

In Charlois is ervoor gekozen om niet alleen bij bedrijven langs te gaan die binnen de deelgemeentegrenzen hun werkplek hebben; ook ondernemingen in het Waalhavengebied worden bezocht. Deze zijn immers ook belangrijk voor de Charloise economie en werkgelegenheid.

Het is me opgevallen dat de meest succesvolle bedrijven vooral die bedrijven zijn die inspelen op de nieuwe tijd, op nieuwe klandizie, vertelt Lionel Martijn in een eerste reactie. Het zijn stuk voor stuk bedrijven die innoveren, die op zoek zijn naar nieuwe markten en nieuwe producten. Dat brengt succes met zich mee. Dat blijkt zowel nu als bij eerdere bedrijfsbezoeken, aldus Martijn..

Op maandag 2 oktober ging Lionel Martijn onder meer langs bij ID-Plein, gevestigd in Queen of the South aan de Mijnsherenlaan. Toevallig was even daarvoor bekend geworden dat ID-Plein een van de twaalf genomineerden was voor de Senior Powerprijs, een prijs voor leeftijdsbewust personeelsbeleid.

Verdwijnende putdeksels

Er verdwijnen putdeksels uit de weg. Dat constateert de Werf Charlois van Gemeentewerken Rotterdam. Inmiddels zijn de afgelopen weken uit het Charloise wegdek al 18 putdeksels spoorloos verdwenen. Het gaat daarbij zowel om deksels middenin de straat als in trottoirs.

Als een putdeksel uit het wegdek wordt gehaald, ontstaat een gevaarlijke situatie. Niet alleen voor automobilisten die van de straat gebruik maken, maar ook voor voetgangers en spelende kinderen. Gelukkig is er tot op heden nog niks gebeurd, maar wie even niet goed oplet loopt het risico in de open put te belanden. Met alle risicos vandien.

Daarom vraagt Gemeentewerken bewoners om op te letten en zo snel mogelijk melding te maken van ontbrekende putdeksels via het telefoonnummer van de gemeente Rotterdam: 0800 15 45. Dit gratis nummer is zeven dagen per week 24 uur per dag bereikbaar. Zo kan het probleem zo snel mogelijk worden opgelost.

Ziet u iemand die bezig is een putdeksel te verwijderen, noteer dan het kenteken van de auto, bel de politie (0900 8844) en meld het eveneens bij 0800-1545.

Natuurlijk werken soms medewerkers van Gemeentewerken aan de weg en de riolering. Maar dan is er ook altijd een duidelijk herkenbare auto van Gemeentewerken in de buurt. In dat geval hoeft u natuurlijk niet te bellen.