Gemeente Bolsward


woensdag 10 oktober 2007

Hans Goppel uit Lelystad beste standwerker

Maar liefst 200 kramen stonden opgesteld in het centrum van de stad op Bolletongerdei. Van epileermesjes, sieraden tot pannen, geen 'nee' te koop op Bolletongersdei.

Honderden verkopers probeerden ook dit jaar hun waren aan de man te brengen. De prijs voor beste koopman was dit jaar voor Hans Goppel uit Lelystad, die op geheel eigen wijze zijn groenteschaaf aan de man bracht.

De tweede prijs was voor de heer van Koert en ook standverkoper en ,weggever Jan Hofstede uit Hardenberg viel dit jaar weer in de prijzen.

De driekoppige jury lette bij het beoordelen van de standwerkers niet alleen op de vlotte babbel van de deelnemer, maar ook op de interactie met het publiek en de actualiteit van het verkooppraatje.

Op Bolletongersdei werden tevens de ,stille kramen beoordeeld. De jury lette hierbij vooral op de aankleding en presentatie van de marktkraam. De jury kende de eerste prijs toe aan J. Rietel uit Slootdorp, tweede werd B. Broere uit Broek op Langedijk en de derde plaats was voor A. Westra uit Twijzelerheide.