Gemeente Duiven


Veilig door Duiven

---

De gemeente Duiven streeft ernaar om sneller en meer adequaat te kunnen inspelen op de verschillende ontwikkelingen in het kader van sociale veiligheid. Het gaat daarbij vooral om de (on)veiligheid veroorzaakt door ongewenst gedrag van mensen. Door een meer integrale benadering van het veiligheidsbeleid wil de gemeente de sociale veiligheid en het veiligheidsgevoel in Duiven vergroten.

Het college heeft hiertoe op verzoek van de gemeenteraad het concept "Meerjarenplan Sociale Veiligheid Gemeente Duiven 2007-2011" opgesteld. Het beleid wordt daarbij benaderd vanuit drie veiligheidsvelden, te weten:

* een veilige woon- en leefomgeving

* jeugd en veiligheid, en;

* veilige winkel- en bedrijvengebieden.

In het Meerjarenplan is vastgelegd op welke wijze door de verschillende partners wordt samengewerkt binnen deze veiligheidsvelden. Het gaat met name om het vastleggen van bestaande relaties en verbanden en het formaliseren van de verschillende overlegstructuren.

Het Meerjarenplan hanteert daarbij de volgende uitgangspunten:
* integraliteit in denkwijze en benadering;
* integraliteit in organisatorische opzet;
* het goede behouden (huidige werkwijze openbare orde en veiligheid) en de pro-acie en preventie versterken;

* het organiserend vermogen versterken;

* resultaatgerichtheid (monitoring van doelstellingen en evaluaties van werkwijzen);

* eigen rol en verantwoordelijkheid van iedere partner, in samenhang met die van andere partners.

Burgemeester en wethouders hebben besloten het concept "Meerjarenplan Sociale Veiligheid gemeente Duiven 2007-2011" gedurende vier weken voor eenieder ter inzage te leggen. Dat betekent dat u van 10 oktober tot en met 6 november 2007 het Meerjarenplan kunt komen inzien en mondeling of schriftelijk uw zienswijze daarover kunt geven. De eventuele zienswijzen zullen worden meegenomen bij de definitieve invulling van het Meerjarenplan, waarna dit ter vaststelling aan de gemeenteraad wordt aangeboden in haar vergadering van 17 december 2007.

Het concept Meerjarenplan ligt ter inzage in het gemeentehuis van Duiven bij de afdeling Algemene Zaken, onderdeel Bestuurszaken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M.J.E. Heutink, via telefoonnummer 0316-279 261 of via e-mailadres: gemeente@duiven.nl



Bestuurszaken